ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Azi, Ministerul britanic al Apărării a anunțat că va furniza Ucrainei lansatoare de rachete cu o rază de acțiune de 80 de kilometri pentru a face față ofensivei ruse. "Strategia Rusiei se schimbă, și sprijinul nostru trebuie să se schimbe și el", declară oficiali britanici, subliniind că aceste noi arme le vor permite ucrainenilor "să se protejeze mai bine împotriva utilizării brutale a artileriei cu rază lungă de acțiune, pe care forțele lui Putin au folosit-o fără discernământ pentru a distruge orașe". Personal sunt de părere că britanicii procedează corect, în pofida retoricii președintelui Putin, care în urmă cu două zile a declarat că livrările actuale de arme au ca scop "prelungirea conflictului". Or cele o sută de zile tocmai trecute de la invadarea Ucrainei ne-au arătat aproape fiecare din ele că Putin are două obiective clare: să producă Ucrainei cât mai mari distrugeri și să provoace și să atragă Occidentul într-un conflict armat de mari proporții. Recent, ambasadorul basarabean Mihai Gribincea, un diplomat cu o bogată experiență, a scris că "Războiul în Ucraina e dus de un dictator rupt de realitate”. Iar eu cred că dacă comunitatea internațională nu va dovedi fermitate față de planurile acestui om, lucrurile se vor termina foarte prost pentru toată lumea - inclusiv pentru Rusia. În sfârșit, observ poziția în continuare rezervată a Chinei în susținerea lui Putin, țară pe care mai toată lumea o vedea inițial sprijinindu-l. Ceea ce înseamnă că afirmațiile făcute de ambasadorul Chinei în SUA, în editorialul din martie din Washington Post, sunt foarte probabil adevărate. El a catalogat afirmațiile vehiculate că țara sa "ar fi știut, ar fi acceptat sau ar fi susținut în mod tacit acest război sunt pură dezinformare. Dacă China ar fi știut despre criza iminentă, am fi făcut tot posibilul să o prevenim”. Și tot în martie, reamintesc, ambasadorul Chinei în Ucraina îi spunea guvernatorului din Liov că China nu va ataca niciodată Ucraina și va acorda ajutoare umanitare țării.

*Îmi e un dor sfâșietor să strâng la piept copilul care eram la cinci, la șase ani. Dar, vai, nici urmă de el...

*Dacă am mai spus-o, o repet. Șanse ca CEDO să-l albească pe securistul Băsescu sunt maxime. Cine crede altceva uită că Europa și SUA și-au dat mâna și l-au repus în funcție după ce românii îl demiseseră în 2012. Și uită de asemenea, sau nu știu, cam ce relații au la nivelul instanței europene, astăzi putred de coruptă, Monica Macovei (cea care a îngropat și dosarul Flota), respectiv Valeriu Stoica, magistrat ceaușist și el, la fel ca numita, și avocat al lui Petrov.

*Când mă rog, se întâmplă de multe ori ca mintea să-mi rătăcească în așa hal că la finalul câte uneia dintre rugăciuni să n-am habar nici ce-am spus, și nici cui m-am rugat. Și o iau de la capăt. Dar pățesc aproape la fel. Și iar o iau de la capăt. Și tot așa până când, obosit de starea în care e ținut, trupul se revoltă împotriva minții și a lipsei ei de grijă. Și abia atunci mintea încetează pentru un timp să mai hoinărească și să mă facă să mă trudesc fără folos.

*Aflu că din martie 2021, pus de neo-marxiștii securiști de la USR,  Mircea Toma a ajuns unul din ștabii CNA. De mai bine de un deceniu inchizitor fanatic, pe bani mulți, al unei "corectitudini politice" ieșite din minți, sub Ceaușescu el făcea "teste psihologice", în cadrul unei unități militare,  cu piloții Comandantului suprem. Și totuși observ că, nici ajuns într-o poziție publică importantă, nimeni nu-l întreabă cam ce relații a avut cu Securitatea de s-a putut ocupa cu ce s-a ocupat în cele vremuri.

*Peste necazuri nu putem trece, pentru că dacă am putea ar însemna că Dumnezeu ni le-a îngăduit degeaba. Or El ni le îngăduie numai spre folosul nostru, după judecata Lui dreaptă. Așa că neputând trece peste necazuri, suntem nevoiți să trecem prin ele. Mai ușor sau mai greu, chemându-L sau nu pe El în ajutor, după cum fiecare alegem.

*Liceu

Liceu, - dor arzând al vieții mele,

Când iubeam, ploua cu stele,

Când visam, ningea cu îngeri -

Ca nici eu, nici tu să suferi,

Te-oi uita, să nu te superi (3 iunie 2022).