ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Niciodată n-o să mă dezic nici cu o virgulă din ce-am scris despre crima lui Putin în Ucraina. În același timp însă nu pot să nu spun și că ceea ce trăim noi românii de trei decenii, sub un stat odios, în frunte cu Justiția lui și legitimat de o "comunitate euro-atlantică” fără Dumnezeu, nu mi se pare a fi, mutatis mutandis, cu mult mai mult sub ce face azi Putin în Ucraina.

*În România, după ce Înalta Curte l-a declarat definitiv securist pe Băsescu, toată lumea îl mănâncă fript pe individ. Când pe respectivul l-a dus pe culmile politicii absolut toată lumea (am scris, între altele, tot aici, într-un text din 19 noiembrie 2019). De la Constantinescu și marele Băcanu (primul avându-i drept colaboratori la Cotroceni inclusiv pe Marius Oprea și Mugur Ciuvică) până la UDMR-iști, de la PSD-iști la „liberali” ("Dragă Stolo”), și la absolut toată presa. Dar absolut toată presa, cu Dan Voiculescu și cu marele Marius Tucă în frunte (doar OTV-ul lui Dan Diaconescu mai făcea un pic de dizidență). Ulterior, pișicherul de Constantinescu și Tăriceanu au încercat mai mereu să dreagă busuiocul. Când de fapt Tăriceanu i-a devenit „adversar” șefului de Agenție de la Anvers când numitul și Udrea l-au demascat cu bilețelul roz în favoarea amicului Patriciu; mereu în minte cu funcția de la Anvers, rămân la convingerea că Băsescu, care a declarat la un moment dat că a dat un camion de raporate Securității - care zac încuiate în arhive - n-a fost doar colaborator în școala militară, ci chiar ofițer de Securitate. Iar Constantinescu (el și Zoe Petre, un tandem ce va trebui cândva cercetat și el în arhive), a acreditat între altele, insistent în timp, falsul că el a deschis dosarul Flota. Când de fapt eu am făcut-o (Ordinul nr 1/27.01.1997), iar din cauza aceasta Constantinescu e cerut demiterea mea, urmând ascultător ultimatumul lui Băsescu.

*Udrea, 6 ani pentru Gala Bute, e în sine un act de justiție. Însă raportat la tâlhăriile dimpreună cu soțul Dorin Cocoș, respectiv cu cele făcute de Băsescu și Năstase și găștile lor - o caricatură. Ca practic toată "justiția" și mai tot ce trăim noi de trei decenii.

*Pe secție la canceroși

-Așteptați la d-l doctor Ionescu?

-Da.

-Sunteți ultima persoană?

-Da.

-Dar semănați atât de mult cu Domnul Iisus...

-Eu sunt.

-Doamne, cum?

-Aștept în locul unei femei bolnave și deznădăjduite, fără credință și răbdare.

*Mântuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos, ne învață că „Făcătorii de pace fiii lui Dumnezeu se vor chema”. Așa încât o întrebare se pune de la sine: Dacă domnii ortodocși Putin și Patriarhul său sunt făcători de război, ei fii ai cui se vor chema?

*Udrea, 6 ani pentru Gala Bute, e în sine un act de justiție. Însă raportat la tâlhăriile dimpreună cu soțul Dorin Cocoș, respectiv cu cele făcute de Băsescu și Năstase și găștile lor - o caricatură. Ca practic toată "justiția" și mai tot ce trăim noi de trei decenii.

*Obligate de o realitate pe care până acum o ignorau cu o încăpățânare interesată, CNN și The New York Times au întors armele împotriva lui Biden - pe care, dimpreună cu statul subteran, l-au făcut președinte. Posibil să vină vremuri interesante pentru neo-marxismul ateist.


*Ieșirea-i pe la intrare. "Domnule, vă rog, ieșirea din magazin e pe la intrare, nu pe la case."

*Și în definitiv, Traian Băsescu, problema cu tine nu-i atât că până în 89 ai fost securist, ci că după 89, la vârful puterii aflându-te, te-ai purtat ca un securist oribil.

*Un sondaj relativ recent al Televiziunii americane NBC News (preluat de bună parte a presei de peste Ocean) a arătat că 71% dintre cei chestionați au „puțină” sau „foarte puțină” încredere în președintele Biden când vine vorba de invazia rusă a Ucrainei. Realizatorii cercetării au comentat între altele că „Ceea ce spune acest sondaj este că președintele Biden și democrații se îndreaptă către alegeri catastrofale” (alegerile parțiale din noiembrie anul acesta pentru Congres). Și totuși (dacă am mai spus-o, o repet)  - privind mai nou la prestația aproape incalificabilă a actualei Administrații americane - nu cred să fie cu totul exclus ca elitele politice din ambele tabere să se fi înțeles underground să renunțe la orientarea pregnant socialistă și neo-marxistă care de câteva decenii bune a făcut și face Americii și întregului Occident atâta rău.