ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Prezidentul echidistant politic, la Congresul PNL: "Milioane de români iubesc fibra liberală". Mie-mi spui, domnule? - fibra liberală și ceafa de porc...

*De peste 350 de zile o instituție a statului (ANI) refuză să-mi răspundă la o petiție. Iar prezidentul sas, pe care l-am sesizat, se face că face - grijuliu să nu se strice iar cu o instituție ajunsă azi stat în stat, care pe vremea Primăriei de la Sibiu l-a găsit într-un conflict de interese cât toate cele șapte agonisite prin malversațiuni tâlhărești. Primul om în stat se poartă sfidător deși nu cu mult timp în urmă, tot pentru pentru așa ceva, a fost obligat de Justiție, prin hotărâre definitivă, să-mi plătească (din banii cetățenilor, desigur) 1.500 de lei pentru daune morale. Iată aici o altă față a „României normale” din nesfârșitele lozinci prezidențiale, gângave și repulsive. Așa-i când suportăm în fruntea țării o asemenea batjocură iar Coroana unui ev glorios zace în muzeele în care ne-au zvârlit-o Stalin și urmașii lui la zi.

*Deși nu știm de unde sunt, cele 7 case ale Prezidentului există - iar cele 30 de miliarde de la UE, deși știm de unde sunt, nu există.

*Și, încă, foarte recent: Pe 20 august i-am cerut d-lui Iohannis să-mi comunice un act pe care avea obligația să mi-l comunice. Nici gând s-o facă, normal. Pentru ca ieri să mi-l comunice nu doar pe ăla, ci și pe altul, pe care nu i-l ceruse nimeni. De ce a dat  în zor Prezidentul arogant cu cetățenii și drepturile lor? Normal, tocmai a primit de la instanță cererea de chemare în judecată. Însă refuzul nejustificat de a soluționa o petiție în termenul legal rămâne ceea ce deja este: o încălcare a unui drept constituțional. De care judecătorii l-ar putea scăpa pe împricinat numai dacă ar fi de rea-credință. Or, din fericire, categoria asta de magistrați pare să fie deja pe cale de dispariție.

*Să te aștepți că Republica îți va face vreodată viața mai bună e ca și cum te-ai aștepta ca Prezidentul să-ți doneze cele șapte case iar Doamna să facă un set și cu tine.
 
*"Domnul Ceaușescu și urmașii lui de după 1989 n-au făcut decât să întineze nobilele idealuri ale Republicii" (Regele Cioabă, post-mortem).

*Prin fuziunea cu PDL-ul lui Băsescu, unul, pe nume Crin Antonescu, a făcut primul pas spre confiscarea PNL-ului de către numita jumătate a FSN. Omul și-a făcut treaba, și-a luat arginții, împreună cu nevastă-sa, și s-a dus în durerea lui. În anii care au urmat, Orban a făcut și pasul doi: PDL a devenit dominant și a confiscat efectiv PNL (scorul de azi, 40-60 la sută cu Cîțu, ne  confirmă). Prin urmare, Orban și-a făcut și el treaba, și-a luat partea și, o să vedeți curând, se va duce și el în durerea lui. Ca să se împlinească astfel ce s-a spus prin proorocul în vremi republicane: „Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani FSN să se afle și la stânga (PSD), și la dreapta eșichierului politic" (Corneliu Coposu).

*Pe Prezidentul ăsta nătâng dacă-l iei puțin mai repede nu știe nici dacă are puță, iar noi l-am pus în fruntea Țării.

*După încă un spital în flăcări și cu pacienți arși de vii, Klaus Iohannis a declarat: "Sunt îngrozit de tragedia de la Constanța. Astăzi statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii" (1 octombrie 2021). Când Șeful Republicii afirmă așa ceva, te gândești că poate se gândește să-și ia Republica și să se tot ducă.

*Dar apropo de ce tocmai am spus. Pare puțin ciudat că până și Șeful Republicii recunoaște ce vedem iar, însă dacă privim în urmă chiar și numai la protestele, perfect justificate, din ultimii aproape doi ani - împotriva unei dictaturi evident politice (și nu așa zis „sanitară”) - ne dăm seama că n-a existat măcar o singură voce în contra răului fundamental care ne macină de vreo trei sferturi de veac. Probabil că oricine vine din afară și ne cunoaște cât de cât istoria ar putea zice că noi românii avem o evlavie de o pioșenie extremă la rânduiala republicană pe care domnul Stalin ne-a implementat-o cu tancurile, și cu sute de mii de crime.