ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*În aceste zile canadienii au pus degetul pe adevărată rană a întregului spațiu euroatlantic. De la fața locului, prietenul Laur Lungu comentează: "Trudeau a părăsit Ottawa. În istoria recentă doar dictatorii au fugit. Democrații își prezintă demisia". Doamne, ajută-ne!

*CNN tocmai s-a supărat amarnic că, citez, "Recent, fostul președinte Donald Trump a declarat cu mândrie: <Ceea ce se întâmplă cu Rusia și Ucraina nu s-ar fi întâmplat niciodată sub administrația Trump. Nici măcar ca posibilitate!>” La fel, deplânge indignată că republicanii îl susțin pe Trump împotriva plănuirilor  războinice ale lui Biden în Europa. Plănuiri care, deocamdată, raportate la situația reală din cele două țări, par să aibă drept adevărată țintă un conflict militar pe teritoriul și pe tragedia altora - probabil singura cale pe care neo-marxiștii democrați o pot imagina ca să scoată țara din dezastrul în care înșiși au împins-o după tâlhăria electorală din urmă cu un an. Iar CNN se dovedește mai mult ca oricând unealta Răului suprem.

*Neo-marxiștii care conduc de un an America văd peste tot în lume numai un complot al  rușilor și chinezilor, însă nu și dezastrul în care au adus această țară.

*Biden tocmai e la o cotă de încredere dezastruoasă, iar aproape toată presa care l-a făcut președinte (în ce condiții știm) s-a întors de câteva zile împotriva lui. Iar asta pentru că, după un an de guvernare socialistă, țara se află într-un impas grav. Se prea poate deci ca neo-marxiștii globaliști din America și din Occident să-l împingă într-un război cu rușii; mai ales că, între timp, așa-zisa pandemie a fost abandonată, nemaireușind să servească plănuirilor Răului. Spun asta în contextul în care marioneta de la Casa Albă a fost pusă în urmă cu puține minute să declare că  orice acțiune transfrontalieră a Moscovei (în Ucraina) va fi privită ca o invazie. Dată fiind și frenezia din ultimele două zile de la București, conducătorii de aici ar trebui să înțeleagă că își vor asuma o răspundere istorică colosală dacă ne vor angaja într-o aventură care excede obligațiilor noastre de membri ai NATO și UE. Firește că Rusia trebuie să se conformeze și ea fără condiții dreptului internațional, de care în ultimul timp i-a păsat prea puțin. Dar calea în acest moment nu cred că e NATO. Calea ar fi mai degrabă ONU, organizație a cărei autoritate a fost însă puternic știrbită chiar de SUA și Marea Britanie atunci când au invadat Irakul, disprețuind și ele dreptul internațional.

*Site-urile principalelor autorități ucrainene (al președintelui Zelenskyy și al Ministerului de Externe, de exemplu) frapează prin tonul lor complet diferit de frenezia războinică a Administrației Biden în ceea ce aceasta numește, de un timp bun deja, iminența invaziei rusești în Ucraina. Ceea ce te face să te întrebi dacă nu cumva numita Administrație e foarte interesantă de declanșarea unui război în zonă (zilele din urmă Biden pusese în alertă maximă 8.500 de militari, pregătiți pentru intervenție împotriva Rusiei). Dar tonul autorităților ucrainene e cam același și cu al europenilor, poate mai puțin cu al prezidentului neo-marxist socialist Macron, mai apropiat de cel al lui Biden, tot neo-marxist și el. Apropo de poziția europenilor, în urmă cu ceva timp ambasadoarea germană în Ucraina a fost invitată la MAE ucrainean, Minister care a protestat "cu fermitate" față de declarațiile comandantului marinei germane (acum demisionar), în special că Crimeea nu se va întoarce niciodată în Ucraina și că această țară nu poate îndeplini criteriile de aderare la NATO. Același Minister a mai exprimat și "o profundă dezamăgire față de poziția Guvernului german de a nu furniza Ucrainei arme de apărare". În fine, să sperăm că relațiile dintre Germania și Rusia nu vor mai aduce bătrânului Continent surprizele necazurilor istorice de odinioară.  

*Dar, apropo de războiul terifiant și groaznic dintre Rusia, Ucraina și Statele Unite, război care nu va avea loc niciodată, vreau să mai spun trei lucruri. Că, în condițiile acumulării de azi de arme nucleare, aceia care cred că un conflict militar major mai poate avea loc cred de fapt în Moș Crăciun și în pandemie. Că, pentru planurile lor nenorocite, neo-marxiștii sataniști au nevoie ca de aer de un alt pretext ca să înspăimânte lumea în locul pandemiei fleșcăite. Că aceia care credem în Dumnezeu știm bine că lumea nu va fi distrusă prin războaie, iar sfârșitul ei va avea loc odată cu a doua venire a Mântuitorului lumii. Așa că lăsați-i pe nebuni în ospiciile lor, și rămâneți în credință și în pace!