ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frunză verde rug de mură,/ Prima Doamnă multe-ndură,/ Nu-i stau paiele pe șură,/ Nici vițelu-n bătătură.

*

În faza inițială a așa zisei pandemii putem admite că se justificau oarecum sporurile pentru personalul medical din spitalele care tratau infectați cu Coronavirus (foarte mulți bolnavi, ni s-a spus - fără să existe nici atunci nici cea mai mică posibilitate de acces la cifrele vehiculate de Guvern). Ulterior, însă, prelungirea din pix, la nesfârșit, a stărilor de alertă și de urgență de la noi a avut și are între alte scopuri și pe acela de a mitui medicinii colaboraționiști. Care au lepădat orice conștiință, orice omenie și datorie deontologică pentru a se pune în slujba minciunii și a unei dictaturii politice scelerate, încasând lună de lună sporuri uriașe (de la 75% până la 85% din salariul de bază - punctul 3 din HG 1.035/2020). ActiveNews tocmai a publicat mărturia unui medic despre faptul că numai la nivelul unui singur spital județean încasează acest spor circa 400-500 de salariați, deși luni la rând n-au avut mai mult de 5-6 asemenea pacienți. Iar eu adaug experiența proprie extrem de recentă a bunicii materne a nepoatei mele, despre care am și scris. În vârstă de 86 de ani, internată de trei săptămâni în secția de neurologie a Spitalului din Onești, în stare de comă profundă, și tocmai trecută la îngrijiri paliative - pe care personalul de acolo a încercat s-o declare cu Covid, tentativă abandonată numai după ce familia a făcut un scandal monstru și a sesizat Poliția.

*

Cred că în cele din urmă  Constantin Noica va fi mai cunoscut ca tată al Părintelui Rafail Noica decât ca filosof.

*

Inclusiv prin migrația masivă, ajunsă cu premeditare incontrolabilă sub actuala Administrație, America devine de la o oră la alta, de la o zi la alta, tot mai mult o altă țară - a ne-americanilor. A celor care n-au absolut nicio legătură cu valorile care au făcut măreață această națiune. Migranții și aceia dintre autohtonii care de câteva generații nu mai au nici ei vreo legătură cu acele valori, iar astăzi sunt votanții unei stângi extremiste, vor face probabil imposibilă salvarea Americii. Posibil ca în scurt timp America să nu mai poată fi salvată nici de o mie ca Trump, nici de propria armată, de nimeni și de nimic. Peste Ocean tocmai e în topul actualității cazul locotenent-colonelului Scheller care a criticat dezastrul militar al retragerii precipitate din Afganistan. El urmează să compară în fața Curții marțiale (a Marinei militare), iar pronosticul meu e că va fi condamnat. Fabricat sau nu, acest caz se vrea un avertisment dur pentru orice militar tentat să înfrunte Sistemul. În sfârșit, un detaliu care complică și el la maxim situația din Statele Unite în cazul unei eventuale crize la nivel național sunt cele peste 300 de milioane de arme de foc deținute de civilii americani. Pe de altă parte să mai notăm și că Senatul SUA i-a audiat recent pe Șeful Statului Major, generalul Mark Milley, respectiv pe generalul Kenneth McKenzie, Comandantul Comandamentului Central al SUA, cu privire la retragerea dezastruoasă din Afganistan ordonată de Biden. Ambii au declarat că s-au opus retragerii totale înainte de termen. Presa de peste Ocean vede în cele petrecute un prim diferend între generalii de top ai armatei și Președinte. Așa că vom trăi și vom vedea.

*

Dacă eu, în locul lui Adam fiind, n-aș fi căzut prin neascultare (iar astfel răul n-ar mai fi intrat în lume), Dumnezeu pe mine m-ar fi creat întâi. Așa că a știut El ce-a știut.

*

Cifra pretinselor infectări constituie elementul esențial al așa zisei pandemii. Guvernele cu ea ne scot ochii atunci când, sub pretext sanitar, ne pun pe grumaz cizma dictaturii lor politice. Asta se întâmplă și la noi. Iar noi trebuie să nu uităm să le spunem alor noștri - răspicat, iarăși și iarăși - că înțelegem perfect că ne oprimă interzicându-ne totodată absolut orice acces la aceste cifre. Având pretenția să-i credem pe cuvântul lor de oameni dovediți demult necinstiți.

*

Nimic mai mare pe pământ și în cer ca dragostea. Dar ar putea fi altfel când Dumnezeu Însuși dragoste este?