ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Pe pagina de Facebook a unei doamne am găsit acest extraordinar strigăt de durere: „Doamne, dacă așa ceva e cu putință, mută Rusia în altă galaxie!” Așadar cam în această stare au adus sataniștii lumii omenirea. Într-o stare în care aproape că nici rugăciunea nu mai e cu putință. Dar Dumnezeu știe asta, și va face ca asemenea timpuri îngrozitoare să ne fie mântuitoare chiar și numai prin aceea că le răbdăm. Dumnezeu adevărat - dar și Om adevărat -, El știe bine cât putem duce fiecare. "Întoarce-Te, Doamne! Până când vei sta departe? Mângâie pe robii Tăi (Psalmul 89)!

*Luna trecută, președintele ucrainean Zelenski a luat, în contextul legii marțiale instituite anterior în țară, două măsuri anti-democratice. A interzis principalul partid de opoziție (și odată cu el și alte încă zece partide mai mici), respectiv a unit toate canalele naționale de televiziune într-o singură platformă, pe care o controlează. Respectatul producător de televiziune Tucker Carlson este categoric: măsurile sunt nejustificate și categoric dictatoriale. Aș fi categoric de acord cu el, cu doar această rezervă cel puțin temporară (până când timpul ne va da probabil un răspuns ceva mai clar) în sensul că - din bine știute motive istorice străvechi dar și destul de actuale - în Ucraina influența Rusiei agresoare nu e deloc de neglijat. Particularitate indenegabilă care va putea, cred, să se dovedească justificată pentru unitatea și coeziunea populară într-un moment dramatic fără precedent pentru această țară.

*Ei, maică, ce mai e azi mia de euro... Băiatul mai mic și-a luat niște ochelari la un preț de te doare capul. La banii ăștia ar trebui să devină înainte-văzător, mai ales că are și teologia la bază.

*La nivelul establishment-ului occidental d-l Zelensky beneficiază nu doar de un suport militar și politic din cale afară de substanțial, indiscutabil salutar - dar și de un PR fabulos; ceva ce, în paranteză, lui Trump același Occidentul i-a făcut, mutatis mutandis, știm bine, absolut pe dos, concertat și foarte agresiv. Să aibă oare numitul establishment planuri mari cu actualul lider de la Kiev în ipoteza tot mai probabilă a înfrângerii lui Putin? Secretar general al ONU, sau poate șef al unui atât de mult dorit de unii Guvern mondial?

*Implicarea Custodelui Coroanei, și președintă a Crucii Roșii Române, în ajutorarea refugiaților ucraineni amintește de faptele străbunicii Regina Maria (numită și Mama răniților) în timpul Primului Război Mondial. Remarcabil ce a reușit Crucea Roșie în fiecare zi de după invazia rusească. Iar Custodele Coroanei, completată în unele perioade de sora ei Principesa Maria, a fost mai mereu prezentă în prima linie, inclusiv de-a lungul graniței - de la Vama Siret (județul Suceava) la Vama Isaccea (în județul Tulcea).

*Un judecător din Los Angeles a anulat o lege din California (stat condus în prezent de guvernator democrat) care impunea ca corporațiile tranzacționate public să includă în consiliile de administrație persoane care se autoidentifică drept minorități rasiale sau LGBTQ (The Washington Times).

*Dacă nu mă deconectez de la televizor și de la internet și de la facebook, nu mă deconectez.

*Dintre toate Bisericile care-și spun creștine Biserica Ortodoxă este aceea care a păstrat și păstrează adevărata credință, singura care nu s-a despărțit cu nimic de învățătura primită de la Mântuitorul Însuși și de la Apostolii Lui. În istoria acestei Biserici numai Ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse a avut o atitudine precum cea din aceste săptămâni, în care Putin a invadat cu consecințe atât de tragice o țară ortodoxă și ea. Un punct culminant al rușinii și al smintelii diabolice! Prin mâna odioasă a lui Putin și a Patriarhului lui, Noua ordine satanist-mondială a dat o lovitură nicicând sperată unității Bisericii Ortodoxe de pretudindeni; singura Biserică creștină (și singura dintre credințele lumii) care-i încurcă pe sataniștii mondiali. Cele ce spun sunt indiciul poate cel mai clar că – din aceleași eterne porniri inperialiste - Putin a acționat în cârdășie cu inamicii din Occident ai Creștinismului ortodox.