ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Fărădelege și complicitate. E deja a 34-a zi în care candidatura mea și a colegilor din PNȚMM la București nu are un verdict final”, semnalează Valerian Stan, secretarul general al PNȚMM.

„Vrând să înțelegem ce se întâmplă, aș mai recapitula un pic.

Explicațiile trebuie căutate începând cu vara anului 1986, deci acum 38 de ani, când, ofițer fiind, comandantul regimentului m-a acuzat de față cu locțiitorii săi de atitudine dușmănoasă la adresa regimului.

După revolta din decembrie 1989, împreună cu un coleg de la Timișoara, am cerut anchetarea generalilor care au ordonat să se tragă în oameni. Regimul (până și azi neo-comunist și securist) m-a îndepărtat din armată (pentru ca în 1999 generalii Stănculescu și Chițac să fie condamnați la 15 de ani de închisoare pentru ce au făcut la Timișoara). În 2005, fostul coleg de la Timișoara a fost repus în toate drepturile, în timp ce Înalta Curte, patronată de stăpânirea PSD-ist – securistă, m-a tratat cu o ostilitate amintind de anul 1986 și de toți cei de după.

În 1997, la Guvern fiind, încep verificările la dosarul „Flota” și la vilele naționalizate acaparate de înalți demnitari comuniști și „post-comuniști”, de securiști și de colegii lor judecători și procurori, și sunt din nou eliminat. Faptul că în Guvernul CDR îmi luasem în serios fișa postului (primul și ultimul caz la acest nivel în ultimii 34 de ani), a speriat binișor spre teribil sistemul odios. Un exemplu, cel al oribilei judecătoare Valentina Tătulescu, care în lunile în care eu deranjam mafia care după decembrie 89 își consolidase pozițiile, instiga la un asasinat la adresa mea: „Ăștia vor să pună mâna pe țară și voi nu sunteți în stare să desfigurați un om. Cu nebunul ăla de Stan, nu putem să-i provocă un accident mortal” (ziarul „Ziua”, 26 febrarie 2001).

Așadar, să fie doar o întâmplare ce se întâmplă de 34 de zile cu candidatura mea și a colegilor din PNȚMM (Partid extrem de antipatic și el rău-făcătorilor din palatele Puterii)? Să fie doar o întâmplare unanimitatea fără fisură (frizând o complicitate veroasă) între politicienii din palatele Puterii și numărul deja mare de magistrați care ne calcă în picioare?

În sfârșit, de știut, verdictul final va veni de la instanța supremă cel mai probabil cu o zi sau două înainte de ziua votului. Și vom vedea și care va fi acel verdict – pentru că, deși tardiv, nici acest lucru nu e unul oarecare. Iar atunci vom putea vorbi și despre toate explicațiile celor întâmplate”, a scris Valerian Stan.