ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Articol din 30.05.2024: Sebastian Burduja s-a înființat marți, „în secret” dar cu toate camerele foto asigurate pe el, la poarta nouă a Cotroceniului, la o întâlnire privată cu încă președintele României, Klaus Iohannis, pentru un mic transfer de imagine și nu numai (Foto: Cancan).


Operațiunea de campanie ar fi fost pentru susținerea electorală neloială a candidatului PNL la Primăria Capitalei. Se pare însă că planurile lui Iohannis și ale sistemului care-l susține sunt ceva mai mari: dacă puiul de securist (conform unui fost prim-ministru) are un scor bun la Primărie ar putea intra pe lista de variante la Prezidențiale. Sigur, veți spune, cum poate un asemenea personaj să aibă vreo șansă la Prezidențiale? Dar Iohannis cum a avut? Și încă două...

Să-i spunem Opțiunea B, de la Burduja, și nu pentru că ar fi neapărat pe locul 2.

Opțiunea C, de la Ciucă, este cunoscută deja. Numele i se vede pe toate drumurile și pe toate gardurile: „Un ostaș în slujba țării”, la dimensiuni gigantice, pe măsura ego-ului lui. Cum bine a observat un coleg, veteran de presă, generalul de plumb a uitat însă să ne spună în slujba cărei țări.

Opțiunea D, către care ar putea merge chiar și PNL în caz de avarie - doar, se știe, cei din urmă vor fi cei dintâi -, s-a dat în vileag tot zilele acestea, la meciul „generației de aur” de pe „Arena” Națională (Foto: Știripesurse). Locul, bine ales. Nicușor Dan, căci despre el e vorba, este nu numai rezerva sistemului de pe Dâmbovița, se spune. Dacă va câștiga Bucureștiul, Opțiunea Dan ar putea avea asigurată cea mai bună trambulină pentru a câștiga și țara.

Însă, după cum se cunoaște, sistemul, de la noi sau de aiurea, mai are întodeauna cel puțin un iepuraș (sau o iepuroaică) în joben. Cum varianta K a căzut cu zgomot și se sparge bucăți-bucăți as we speak/read rămâne se vedem care va fi, totuși, opțiunea A.

PS: Pentru onor prim-ministrul PSD, conform trocului, se pregătise viloiul împănat cu pretenții de neam prost din Aviatorilor, pe care niște sinecuriști de presă i l-au atribuit lui Iohannis. După 10 ani cu Omul de Tinichea, ageamii nu au înțeles că cineva care tratează cu distanță și scârbă poporul român nu își dorește o casa unde George Simion și poporul revoltat să-i poată arunca peste gard cu roșii stricate în piscină și ouă clocite în geam. Cuplul de țopârlani imperiali de-abia așteaptă să-și schimbe țara de reședință temporară cu una mai călduță. Acum, însă, tânăra amanta a viitorului premier virtual de mucava va trebui să facă o nouă listă de decorațiuni de câteva milioane de euro. Mai are țara de unde da... Încă. După care le va cere înapoi. Cu siguranță.