ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se pare că virusul Omicron din Africa de Sud (patria sa mamă), nu citește ziarele din Europa, căci este a opta zi consecutiv când numărul cazurilor de COVID continuă să scadă, de la 37800 în 12 decembrie, la 9450 ieri și la 8500 azi. În acest timp și în mod paradoxal, în Europa agențiile de presă spun că, dimpotrivă, Omicron s-a transformat  într-o „adevărată furtună”.
 
În consecință, adaugă producătorii de vaccinuri, nici măcar trei doze de vaccin nu vor mai fi suficiente pentru a lupta împotriva lui. Până una-alta, în România, care e mereu puțin în urmă, dar se străduiește, totuși să țină pasul, cei care până mai ieri erau vaccinați complet cu două doze vor deveni complet nevaccinați și nu vor mai primi certificatul verde fără cea de-a treia doză. Sarabanda aiuritoare a transformării omenirii într-o masă de manevră, supusă până la orbire și dependentă de injecții miraculoase, continuă.

  *

Iată știri despre pandemie pe care n-o să le auziți în România (și nici în Uniunea Europeană).

Ați auzit, probabil, știrea potrivit căreia în Africa de sud, din cauza variantei Omicron, cazurile de coronavirus au crescut exponențial (de la 8560 de infectări la 1 decembrie la 37 875 de infectări în 12 decembrie). 

Agențiile de presă au fost pline de vestea asta pe care au legat-o de expansiunea contagioasă a virusului Omicron, concluzia fiind că trebuie să ne vaccinăm urgent cu doza a treia. Din ziua de 13 decembrie agențiile de presă europene nu mai scot o vorbă despre evoluția pandemiei în Africa de Sud. 

Știrea breaking-news, care nu le mai place, e că, așa cum au crescut exponențial, infectările s-au și redus exponențial, coborând treptat până la 9450 astăzi. Faptul că într-o săptămână, cazurile de COVID din țara mamă a virusului Omicron s-au redus de patru ori nu e o știre pe placul autorităților politice și sanitare ale Uniunii Europene.

Ați mai auzit, probabil, știrea că Omicron e ceva mai contagios , dar mai puțin periculos decât varianta delta. Știrea pe care n-o s-o auziți în Uniunea Europeană e că Omicron e, potrivit declarației ministrului sănătății din Africa de Sud, de zece ori mai puțin periculos decât Delta, această variantă reducând, proporțional, cu 91% cazurile de spitalizare. 

Așa că, dacă vreți să știți ce se întâmplă cu pandemia, nu e destul să citiți presa din Uniunea Europeană (inclusiv, firește, din România).