ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieșirea furibundă a lui Vasile Bănescu contra Înaltului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de acum două zile, la care se referă și Iulian Capsali, nu a fost prima ci cel puțin a treia săritură din baie pentru a-și apăra prietenii răniți de replici firești de altfel în orice societate democratică.

Aflam acum, urmărind o filmare cu vreo 300 de vizionări de la EuroNews, că în timp ce românii se aflau în biserici la slujba de Vinerea Mare, cântând Prohodul Domnului, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei îl ataca agresiv pe un Înalt Ierarh al Sfântului Sinod într-un studio TV (video pe scurt mai jos). Era deja a doua oara, după cum înțelegem din dialogul sulfuros.

Deontologia cu care se bat cu cărămida în piept angajații cu zurgălăi pe umeri ai unor astfel de televiziuni, ca EuroNews, TVR sau Digi24, s-a manifestat în cazul acesta în sensul incitării agitatului invitat la noi atacuri la adresa cuiva care nu putea să dea replica, fiind la slujba de prohodire a Domnului, dar care nici nu i-a mai fost cerută ulterior, conform normelor CNA, încălcate cu bună știință.

Din adresarea țăfnoasă a civilului de la Patriarhiei înțelegem că un membru al Sfântului Sinod, Profesor Universitar Dr. în Teologie, culmea! - chiar fost profesor al invitatului cu limba despicată, nu se poate pronunța asupra datei corecte de sărbătorire a Învierii Domnului atunci când se bălăcesc pe Facebook tovarășii lui cărturari și farisei, „savantul Papahagi” și „masivul teolog Baconschi” (aici a nimerit-o). Sau sunt deja infailibili, ca preoți ai Bisericii Virtuale de Chat GPT anunțată cu entuziasm de vestalele Digi24 și nu știm noi?

Dar nu, civilul insistă în continuare în ritm de țaca-țaca, de conivență cu moderatorul, că trebuie să existe o voce unică atunci când e vorba să se exprime orice chestiuni ce țin de Biserica Ortodoxă Română, și aceea este a lui.

Alo, Vaticanul? Atenție mare la concurență, că a mai apărut un Papă pe planetă: Papa Dorel „de la Romania”!

VIDEO: