ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Bocancea, profesor la noua universitate „Ștefan Gheorghiu” de la Iași, a publicat o carte în care enumeră vreo sută de ziariști și politicieni, pe care îi consideră „putiniști”. „Oameni și vehicule ale propagandei ruse în România,” ștanțează Bocancea. 

Eu nu neg că unii de pe lista roșie-progresistă și liber-schimbistă au dat dolarii pe ruble. Se poartă și la case mai mari. Nu ei mă deprimă. Pe mine mă revoltă că, în 2023, a fost posibil să apară indivizi care să facă liste negre pe criterii de convingeri politice sau ideologice. Este un loc comun că aceste convingeri trebuie să se manifeste liber, chiar dacă nu ne reprezintă. Noi am ieșit în decembrie 1989 contra comunismului tocmai pentru ca listele negre să nu mai existe.
 
Sigur, este infantil să mai vezi astăzi români în limbă după Rusia sau după Ucraina, mai ales că părinții și bunicii lor au avut de suferit din cauza lăcomiei și trufiei de la răsărit. Pe de altă parte, este jenant pentru autorul listei să vezi că profesorii Ilie Bădescu și Dan Dungaciu au fost puși alături de Adrian Severin. Și prostia are termeni de referință… 

PS: Eu nu figurez nici pe lista lui Vova, nici pe lista lui Volo, chiar dacă unii mă acuză că aș fi omul rușilor, iar alții bagă mâna în foc că mânânc haholi pe pâine. Pe ce listă se află oare cei care vor să rămână oamenii României și atât? Pe ei cum îi încadrăm? Ca să înțelegeți adevărul despre viața românilor din Ucraina, vă rog să urmăriți un interviu cu avocatul Eugen Patraș de la Cernăuți. Eu asemenea profesori am…