ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Robul lui Dumnezeu, foloseste Adevărul ca să facă mărturisire, ucenicul satanei se folosește de Adevăr pentru a minți și mai mult.

Pe robul lui Dumnezeu, păcatul îl mânie și-l doare, știe că el însuși e plin de păcate, dar asta nu-l împiedică să se ridice impotriva pacatului si curviei spirituale, trădării și lașității de a mărturisi.

Ucenicul satanei caută scuză păcatului, în numele toleranței față de păcătos. Folosește mila creștină și dragostea pentru a promova decadența, înlocuind libertatea cu libertinajul. Transformă orice virtute crestina în "casă de toleranță".

Robul lui Dumnezeu își moare moartea sa de Mucenic, într-un fel sau într-altul, tăcut, stingher ori în văzul lumii, ucis, executat, condamnat, proscris ori în singurătate monahală ori pur și simplu discret, în familie, în timp ce ucenicul satanei ajunge la masa lui Irod, unde se lnfruptă din dulcegăriile și privilegiile vremii.

Robul lui Dumnezeu simte o chemare continua a sufletului catre Cele Sfinte, pe el Biserica il odihneste, se misca liber înlauntrul ei, precum copiii când se joacă prin grădina casei părintesti.

Ucenicul satanei intră in Biserica și are un scop ocult. El este trimis ori de anumite structuri ori de anumite loje ori de satana insusi. Are diploma in Teologie. Are studii comparative. Are în mâna sa MĂRGĂRITARELE Ortodoxiei si le-a transformat in pumnale tăioase pe care le va folosi sa spintece adevărata dogmă, propovaduind erezii si lepadari in numele unui iubirism absurd.

Robul lui Dumnezeu nu are pretenția erudiției, știe că nu le știe pe toate, vorbește în cuvinte simple și nu face paradă nici de idei, nici de neologisme.

Ucenicul satanei:

1. are cuvinte meșteșugite, termeni necunoscuți, nu prea poți să-l citesti, are mesaj alambicat, după ce-l citești sau auzi, te simți greoi, confuz și prost, la el, adevărul e întotdeauna undeva la mijloc.

2. împacă pe deplin și capra și varza. Pe Dumnezeu și pe mamona. Scrie cu peniță de aur, dar vorbeste despre simplitate.

3. propovăduiește modestia, dar sare ca ars dacă-i ataci erudiția,

4. scrie despre Hristos, dar contrazice Cuvântul Său.

5. vorbește despre tradiție, dar laudă progresismul neo-marxist.

6. dă citate din Biblie și din Sfinții Părinți, dar laudă Occidentul din ce în ce mai decadent și progresist.

7. pare că apără Biserica, dar evită orice subiect pe marginea toleranței Sodomei.

8. vorbește de suflet, dar nu crede că diavolul există ori că duhurile necurate il lupta pe om pentru suflet.

9. ucenicul satanei are doctorat în Occident, a văzut distrugerea morală de acolo, dar îi considera pe români inferiori occidentului și continua a slăvi "civilizația contemporană din Vest".

10. daca începi să-i spui de ecumenismul eretic, ucenicul satanei începe să-l laude pe Papă, dar jură că apără Ortodoxia.

11. e jovial și binevoitor, zâmbește și are o voce calmă, mieroasă și calda, și, cu zâmbetul pe buze, îți spune că Biserica Ortodoxă are nevoie de "reformă și de adaptare la noile timpuri", pomenind "provocările secolului 21".

12. ucenicul satanei laudă mai mult știința decât pe Dumnezeu de la Care nu mai așteaptă miracole. De altfel, dacă ai sta cu el la masă, în cercul său privat, ți-ar spune că de fapt orice minune are o explicație știintifică și ca de fapt, multe chestiuni din Biblie au fost scrise în felul și pentru nivelul intelectual al poporului la acea vreme, dar că ar fi timpul să mai schimbăm pe ici pe colo din "metafore".

13. ucenicul satanei e promovat de mulți alți intelectuali-teologi și trăiește în armonie absolută cu statul, are un discurs corect politic si nu discută despre sufletul ortodox al poporului, ci despre "integrarea europeană" și despre apartenența la valorile vestice, dar nu spune nimic despre mânăstirile goale din Europa de Vest ori despre Bisericile transformate în cluburi de noapte ori despre eșecul moral al tineretului occidental.

14. în privat, ucenicul satanei abordează deschis subiecte "tabu" "admițând" că suntem prea mulți oameni pe planetă, că bătrânii sunt o povară, că unii oameni nu ar trebui să se nască ori că unele "loje" sunt de fapt bune și că nu ne vor răul.

15. ucenicul satanei are grup pe FB, e administrator ori moderator la grupuri de discuții intelectuale tolerante și progresiste, iubiriste și integratoare. Laudă orice "contribuție" eretică, dar condamnă ferm orice luare de atitudine mai intransigentă. Ei vorbesc mult despre funcția socială și psihologică a Sfintei Liturghii și mai puțin despre Sfintele Taine, Energiile Necreate și Hristos Euharistic.

Luați aminte la această simptomatologie, căci îi veți vedea pe ucenicii satanei îndemnandu-vă să luați oferta necurăției.

Oare nu v-ați lămurit că satana va face în așa fel încât și-n biserici să se poată intra doar pe bază de pecete?”, scrie, între altele, un creștin pe Facebook, într-o frescă realistă a vremurilor de azi din România.