ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul elvețian Neue Zürcher Zeitung face o dezvăluire bombă: la jumătatea lunii ianuarie, directorul CIA, William Burns, a fost însărcinat de Joe Biden să înainteze un plan de pace Moscovei și Kievului.

Pe scurt, acesta prevedea ca Ucraina să cedeze Rusiei o cincime din teritoriul său. Adică să rămână cu ce a ocupat până acum.

Atât Kievul cât și Moscova ar fi refuzat, scrie NZZ.

Kievul, pentru că nu dorește să piardă teritorii. Moscova, pentru că este convinsă că „pe termen lung, va câștiga războiul”.

Refuzul Moscovei ar fi determinat „Coaliția Tancurilor” și băgarea la înaintare a Europei în Războiul din Ucraina.

Informația din Neue Zürcher Zeitung a fost preluată peste Ocean de Newsweek.

La solicitarea ziarului american, Casa Albă a dezmințit existența vreunei propuneri de pace făcute de Biden.

De asemenea, un oficial din CIA a calificat informațiile drept „complet false”.

Și totuși...

Washington Post dezvăluia recent că în ianuarie, directorul CIA, William Burns, a efectuat în secret o călătorie la Kiev, unde a avut o întâlnire cu Volodimir Zelenski.

Tot Washington Post, publica, pe 24 ianuarie, un editorial care confirma existența unui plan de pace al administrației Biden.

Textul, rezervat abonaților, era de fapt transcrierea unui interviu cu secretarul Antony Blinken, formulat în termeni destul de vagi și împănat cu propagandă triumfalistă.  

John Helmer, un ziarist american, stabilit la Moscova din1989, corespondent pentru mai multe ziare occidentale importante,a publicat conținutul integral al editorialului.

Tot Helmer (despre care gurile rele spun că a fost racolat de KGB), a încercat să citească printre rândurile articolului din Washington Post care sunt concesiile pe care Washingtonul este dispus să le facă Moscovei pe pielea Kievului.

Iată-le, așa cum sunt rezumate de Helmer:

Rusia ar urma să rămână cu Crimeea, cu Donbasul și cu provinciile Zaporojie și Herson.

De asemenea, ar urma să fie creată o zonă-tampon, demilitarizată, care să cuprindă. malul vestic al Niprului, zona nordică din jurul Hersonului, și cea sudică, din jurul Odessei și Nikolaevului.

Statele Unite s-ar angaja să restrângă desfășurarea de lansatoare de rachete HIMARS, de blindate de luptă și de tancuri Abrams și Leopard, până la nivelul la care acestea să constituie doar „o forță de descurajare pentru viitoare atacuri ruse”.

În schimb, Rusia ar trebui să renunțe la presupusa mare și iminentă ofensivă, care ar urmări izoleze Kievul de vest și să distrugă infrastructura (aeroporturi, noduri de cale ferată, fortificații și baze de cantonare a trupelor) aflată în zona dintre frontierele Poloniei și României, Lvov și Kiev.

De asemenea, Washingtonul i-ar propune Moscovei un acord bilateral privind „un echilibru militar postbelic”. Acesta ar include angajamentul că „nu va exista un Al Treilea Război Mondial” și că Ucraina nu va deveni membră NATO, nici nu va primi „garanții de securitate de tipul Articolului 5”.

Potrivit Neue Zürcher Zeitung, Putin ar fi respins aceste propuneri.

La câteva săptămâni după invazia din 24 februarie, Putin era aproape să se vadă cu sacii în căruță: Kievul părea dispus să accepte renunțarea la Crimeea și Donbas.

A intervenit însă vizita intempestivă a lui Boris Johnson la Kiev, trimis de Joe Biden, în care i s-a transmis lui Zelenski să nu cedeze. Să nu negocieze cu Putin. Să reziste până la capăt.

Mai mult, a doua zi după summit-ul NATO, din 24 martie, Joe Biden a făcut o declarație explozivă:

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om (Vladimir Putin) nu mai trebuie să rămână la putere.”

Era semnalul că marea miză a războiului numai era eliberarea Ucrainei ci răsturnarea de la putere a lui Putin.

Doar Dumnezeu și CIA știu cât adevăr există în informațiile pe care le-am enumerat mai sus.

Dar dacă există măcar un sâmbure, atunci înseamnă că roata războiului s-a întors.

Că, acum Putin este cel care nu mai e dispus la negocieri și vrea să meargă până la capăt. Ceea ce înseamnă ocuparea Kievului și / sau răsturnarea regimului Zelenski și înlocuirea lui cu o marionetă a Moscovei.

Mai înseamnă și că SUA, NATO și UE, dacă nu vor să își vadă definitiv terfelit prestigiul, trebuie să meargă și ele până la capăt. Adică, să revină la Planul A: răsturnarea regimului Putin.

Aceasta înseamnă Război total: Care pe Care răstoarnă.

Nu există alternativă: un cap trebuie să cadă. Cel puțin unul.

În basmele românești, cel mai periculos loc și moment din lume este acolo și atunci când se bat munții în capete.

Acum și aici ne aflăm noi. Între munții care se bat în capete. 

În ciocnirea cumplită dintre cele două capete, prima strivită va fi Europa.