ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Foarte interesantă simbolistica acestei zile, în care a fost fixată o ședință crucială a Sfântului Sinod.

Data de 29 februarie, care apare o dată la patru ani, precum și faptul că se „judecă” un ierarh, va face ca ședința de azi a Sinodului să intre în istorie.

Dar pe 29 februarie este și praznicul Sfinților dobrogeni Ioan Cassian și Gherman, cu un merit uriaș în răspândirea în Apus a creștinismului primar și nealterat.

Or, tocmai cauza Dobrogei și cazul unui dobrogean, IPS Teodosie, se află în miezul ședinței Sfântului Sinod.

Și nu e totul: în această rară zi de 29 februarie este și aniversarea Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, care împlinește 84 de ani.

Or, Bartolomeu este adeptul (tot mai agresiv) al apropierii ortodocșilor de catolici, cu orice preț. Inclusiv al ignorării diferendelor dogmatice.

(„Scandalul Calendarului”, care a tulburat Săptămâna Patimilor de anul trecut, își are originea tocmai în acest ecumenism ațâțat de Bartolomeu și de sponsorii săi geopolitici.)

Or, IPS Teodosie este unul dintre cele mai contondente obstacole din România în calea acestui ecumenism nivelator.

De aceea, el este „judecat” astăzi.

Înaintea altui an încărcat în mod artificial, în scopuri propagandistice, cu o simbolistică exagerată (2025 – 1700 de ani de la Sinodul din Niceea), data de 29 februarie 2024 pare să reprezinte un fel de cheie.

Episodul Pilot.

Sfântul Sinod de azi se desfășoară sub semnul Patriarhului Ecumenic și al Sfinților Dobrogeni.

Umbra unuia și Duhul celorlalți.