ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ora 4,30! 
Zorile stau să răbufnească într-o paletă de zeci de culori. E totuși întuneric și multă liniște! E momentul meu cu Cerul! Ascult liniștea lumii și aburul pământului se ridică încet. Și pământul obosește probabil de la atâta larmă de peste zi. 

Aprind candela și la lumina ei, văd umbra icoanelor! Botezătorul e acolo! Așteaptă să-i spun aceleași cuvinte, ca în fiecare zi. Nu s-a plictisit de ele, cum nici eu nu le schimb de ani de zile. Știu că aude! Fac o închinăciune și îi zic: Și azi vin la tine la Prodromu! 
Nu contează că nu sunt fizic acolo! Sufletul meu urcă cu fiecare credincios ce calcă pe Muntele Sfânt! 

Pentru că știu Sfinte Ioane, că acolo unde este inima noastră suntem și noi! Ne auzi pe fiecare în parte întotdeauna. 

Poate nu pe mine, dar nu e supărare. Doar bucurie! Cu siguranță însă, auzi păsările cerului care-ți aduc gândurile noastre. Acelea de pocăință și slavă Către Cel ce este Înțelepciunea Lumii! Către Doamna și Stăpâna noastră:
Ajută-ne pe noi, păcătoșii să traversăm deșertul în care suntem! Tu, cel mai mare om între oameni, Prorocul nostru iubit ce ne strigi din icoane cu glas de tunet: "Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor!". Voi trei, strigați parcă către noi și azi: "Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane, Pentru sângele neamului tău curs prin șanțuri"! Vă mai aude oare azi neamul acesta de Ioni și Mării?! 
Sunt sigură ca da! Mai ales în tăcerea adâncă a zorilor. În întunericul cel mai adânc al nopții ce stă să piară! Ca să biruiască Lumina! 

Candela aruncă umbrele icoanelor pe pereți și astfel ne umple casa de sfinți. Flacăra tremură! Zâmbesc! Așa e la tine, Stăpână pe Muntele Tău Sfânt: umbrele sfinților pe pereții bisericuțelor ce și-au început cântările, la lumina lumânărilor, în bătaia clopotelor și vocile îngerești ale părinților ce înalță imnul tău catre Cer. La ora asta, totul e un Rai. Legatura noastră cu Cerul e înfăptuită prin tine Maica noastră Sfântă și prin aripile Botezătorului împrumutate de fiecare pasăre ce cântă! Cred că de aceea le-a dat Bunuțul aripi! Pentru că știa că Prorocul va striga lumii înaintea Botezului că El a venit să ne mântuiască! Pe toți! Doar să vrem! 

Altă zi, alt drum prin deșert! Altă cale? Nu. E tot aceeași! Pentru că știu, că în deșert orice drum am alege, e acela bun. Doar că încă e furtună și nu se vede Calea. Știm că e acolo! Și ne căznim să o vedem. De ce ne căznim? Pentru că poate încă nu am înțeles că în momentele de furtună amarnică, nouă tuturor, nu ne rămâne decât o singură Cale: să ne așezăm în genunchi și să închidem ochii trupului, deschizând astfel ochii sufletului! Să trăim doar pacea! Pacea Lui, pe care El ne-a dat-o nouă ca moștenire sfântă! Și atunci poate vom vedea și drumul! Cel ce duce la izbăvire! 

Până atunci, urcăm și noi femeile, cu sufletele arse către tine, Athosule, ca la ora Liturghiei cântată acolo, să ajungă sufletele noastre la ușile bisericilor! Nu. Nu intrăm înăuntru! Nu vrem să tulburăm pacea cântărilor, dar ne aplecăm genunchii Măriilor dinaintea ușilor! 

Și strigăm în cor, pentru "cântecul tău țintuit în piroane", către Stăpâna Lumii:
"Apărătoare Doamnă, pentru Biruință, mulțumiri aducem ție, Născatoare de Dumnezeu, noi robii tăi!". 
Știm că ne auzi și ca un abur care are aripile Botezătorului, Acopărământul tău cel Sfânt capătă culorile Drapelului nostru întins peste un neam întreg de Marii și Ioni! Ce se ridică din Cădere cântându-ți Ție Stăpână, cu toată nădejdea lucrătoare că izbăvirea este aproape! Doar din genunchii inimilor noastre, care urcă zdrelite și însângerate de cărările Athosului, deși trupurile noastre rămân în locurile acestei țări. 

Cum poți tu Stăpână să nu vezi urmele sângerii ale inimilor mamelor?! Le vezi, le simți și le auzi tânguirile. Întotdeauna! La Lumina Soarelui lumii care îți arată ție toate durerile noastre! 
Rugăciunile lor sunt doar de mulțumire! Pentru că durerile noastre le porți tu, și ca întotdeauna le transformi în bucurie!

Mulțumiri, aducem Ție!