ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri a venit vestea! Direct din gura celui ce e prezentat ca fiind „cel mai puternic om al planetei”. Are cancer!
 
Până la urmă cine-l are? El sau Putin?! Sau Putin e deja îngropat? Ori s-a îngropat singur?! Că la o latrină tv. îl înmormântează în fiecare seară! Ba unul, specialist și ăsta în toate, îi cântă slujba de înmormântare de cinci luni. 

Firesc ar fi să credem că amândoi sunt bolnavi rău! La cap! Doar că unul se plimbă prin Teheran, iar celălalt semnează legi pe bandă rulantă, care de care mai demente! Și salvează Ucraina. Adică colonia celui din urmă!
 
Pe banii uneia, care a devenit "proasta școlii", fiind pusă mereu să plătească oalele sparte de șmecherii cartierului: ăia cu seringile, gazele, electricitatea și animalele! "Proasta școlii", zisă și UE, care se vrea primadonă la balul absolvirii, nu plătește din banii de buzunar! Nu! Plătește din banii celor ce se spetesc să-i țină ăsteia fundul imens pe niște scaune. Multe scaune, unde indivizi analfabeți, ambetați de putere, stau la coadă să pupe mâna celei ce face combinații fatale prin sms-urile ascunse, ca să-i mai vâre niște arginți lu' bărba-su' prin buzunare. Ca să aibă și ea din ce trăi în huzureală când se vor trezi fraierii din curtea școlii și se vor lua cu ciomegele după ea. 

Mult nu mai e! Deja curtea școlii dă în clocot! Unii cică vor iară restricții că ce să vezi, s-a dus naibii circoteca cu "Slava", și de niciunde cică ar bate iar "inamicul fără față" și ce să vezi, e grav tare, din nou! Bașca, e vară! Și stiți mă' e caniculă! De ce oare nu o ninge? Că doar în iulie lumea era pregatită în general de zăpadă! Nicidecum de mare, soare, bere! Nu, tati! E iarna și sunt 39 de grade! Așa vi se spune! Și voi trebuie să credeți! 

"Proasta școlii", adică UE, vrea să treacă pe cartele tot! Zice ea, că e nevoie de economie la sânge! Spune ălora din curtea școlii că nu trebuie să se mai spele, să mănânce, să stea în întuneric, în frig, să nu iasă la aer și mai ales să moară! Toți! Eventual cu niște flăcări! Că are ea niște jucării, drone, se cheamă, și le dă drumul să arunce flăcări! Așa, peste grâne, păduri, vegetație etc.. A mai încercat unul din astea și stim toți cum a sfârșit! Lângă un zid! Pe lângă asta, a aruncat și niște rechini, mâh! Prin apele dimprejur, să stea naibii proștii în case! Ce atâta plimbare?! 

Se rățoiește "proasta școlii" cum poate ea mai bine! Știți, prostul în general e mândru! Se crede inteligent și le știe pe toate! Are numai convingeri! Și pentru că nimeni nu-l crede, dă celor mai slabi de îngeri niște bucățele din pachețelul ei. Cică e filoantroapă și îi ajută pe alții! Și ăia, alții, au niște posturi de media, unde niște neica nimeni, urlă ca turbați, toate minciunile care le trec prin cap! Că oricum nimeni nu înțelege nimic și întotdeauna se va gasi un jmecher, care o să dea mai mult. Pentru minciună! Că doar ea, minciuna, se face pe bani! Mulți! 

În toată larma asta, curtea școlii, a devenit un ospiciu! Un spital de nebuni, în care fiecare urlă la fiecare! Nimeni nu mai înțelege ce se întâmplă, nici măcar ăia de se vor smardoii școlii! Când e virus, când e război, după care toate o dată: cupole de foc, secete, anarhie, virus, inflație, cartele, sarăcie, falimente, moarte, proteste! Un ospiciu în toată regula! 
Doar că cei mai bolnavi la căpuț, se simt conducători și caută metode să dărâme șandramaua cu orice preț. Adică școala! Pentru că nimeni nu are nevoie de ea!

Să rămână un Maidan (că doar a mers o dată), cu speranța că vor veni niște "omuleți verzi" ai unora, din niște ospicii ce se vor mai elevate, cu nume de OMS și Davos, să facă instrucție cu toți!
Să le taie toate drepturile și să-i transforme pe toți în niște nebuni veritabili! Cu identități digitale, care să fie scoși din uz la un simplu click! Mâncători inutili dom'le, ăștia din curtea școlii! 

Nebunia a ajuns la cote maxime! Nimeni nu câștigă nimic, nimeni nu pierde nimic! Pentru că nu mai există nimic! Praf și pulbere totul!

Doar că în situațiile date, când curtea școlii clocotește atât de evident, o să cadă și șandramaua și o dată cu ea, cancerul aceste lumi: minciuna și analfabetismul îngropând prostia definitiv. 

Vom vedea prețul! Pe care-l vom plăti fiecare dintre noi! Pentru că am stat și ne-am uitat peste gardul școlii, spunând că așa ceva nu se poate!

Ba da, se poate! 
Se poate orice, când viclenia prostului e mai puternică decât bunul simț al celui ce stă, privește și tace! 
Vremea înțelepților tăcuți a trecut! 

Vine vremea "lui care pe care"! Pentru că nu-i așa?! "E vreme pentru toate", zice Ecleziastul! Da' cine să-l asculte?