ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 29 iulie 2019, scriam aceste lucruri. Azi, 29 iulie 2022, situația este actuală, vizibilă, certă și trăită de fiecare dintre noi! Pe viața noastră și a familiilor noastre!

De ce ne facem că nu știm?

De 30 de ani trăind în țara asta, nu avem dreptul să ne prefacem că nu știm ce se întampla cu noi. Știm. Toți!

Știm fără să fie nevoie să avem epoleți. Poate uneori știm mai multe ca ei. 
E suficient să te duci pe holurile instituțiilor statului și să auzi acolo mercurialul. Cât trebuie să dai, cui trebuie să dai, cine al cui e, cine pe cine ține în brațe. Cine l-a numit pe cine și de la ce partid e. Ba înca ți se șoptește să nu cumva să zici ceva de un partid sau altul, în funcție de cine e la ciolan. 

De ce ne facem că nu știm că "săgețile", "maimuțele” din prima linie sunt măturate ori de câte ori se schimbă puterea. Cei din eșalonul doi sunt acolo de dinainte de '89. Ei sunt cei care împart "legea", "dreptatea". 

De ce ne facem că nu știm că sumele vehiculate pentru a accesa un post într-un sistem sunt știute cu mare exactitate. 

De ce ne facem că nu știm că rețelele de crimă organizată sunt acoperite de unii lucrători în poliție, unii dintre procurori, judecători, jandarmi, fisc și toate celelalte instituții imperios necesare colectarii de taxe pentru diverși indivizi puși acolo doar pentru asta. 

De ce ne facem că nu știm că rețelele de trafic de droguri, de prostituție, de cămătărie și de tot ce mai vreți, nu sunt conduse din umbră de oamenii cu epoleți indiferent din ce structură ar face parte și indiferent de ce culoare are partidul de la guvernare. 

De ce ne facem că nu știm că noi toți le-am dat voie să faca acest lucru, prin tăcere, prin lipsă de cultură, educație și demnitate. 

De ce ne facem că nu știm că ne-au distrus bătrânii, ne-au distrus educația copiilor, viziunea despre viitor și orice speranță? De ce ne facem că nu știm, că toți din cei 30 de ani au mai dărâmat câte o cărămidă din statul ăsta, cu acceptul nostru, prin lipsa acerbă de acțiune a noastră, a tuturor. 

De ce ne facem că nu știm că au furat voturi? Toți. De 30 de ani! Că s-au așezat la o masă rotundă unde și-au împărțit țara și pe fraierii ei. Au împărțit și și-au zis probabil că trebuie să se protejeze unii pe alții cu orice preț? 

De ce ne facem că nu știm că oamenii profesioniști din sistem au fost înlăturați pentru că erau incomozi, iar pe cei pe care nu au reușit să-i pună pe fugă, au avut grijă să-i facă "penali", să-i descrediteze cu orice preț și cu complicitatea noastră a tuturor, cei care am tăcut și am fost mirători de ocazia la mizeria ce se derula în fața noastră pe televizoare. 

De ce ne facem că nu știm că aproape toată presa este împarțită pe căprării și face jocurile de manipulare în favoarea unora sau altora. 

De ce ne facem că nu știm că epoleții din spate pun la cale tot felul de scenarii când au nevoie sa deturneze atenția opiniei publice? 

De ce ne facem că nu știm că viitorul nostru ca stat este eșuat, suntem capturați de un stat rapace, care de cele mai multe ori apare ca o pisică blândă și ies toți să spună că vezi Doamne, ei nu știau, că fac comisii de anchetă, că urmăresc cu îngrijorare și atenție, că nu știu nimic de protocoale ilegale, de mâinile "date pe sub masă" ca să le fie tot lor bine!

De ce ne facem că nu știm toate astea????

Și pentru că ne prefacem că nu știm, merităm tot ce ni se va întampla. Copiilor, bătrânilor, tinerilor si viitorului nostru al tuturor! 

Cred că ce este mai crunt, încă nu a sosit! Urmează! Pentru că noi ne facem că nu știm! Ce ne așteaptă! Întunericul nu e departe! 
Asta, așa ca să știm! Pentru vremurile ce vor veni! Vorba chinezului: "Să trăiți vremuri interesante!". E doar un blestem!