ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


22 decembrie 1989. La Universitate, cinci tancuri aliniate, și în fața lor oamenii cu mâinile goale! Din 21 decembrie 1989, românii au stat drepți in fata tancurilor. Ale cui tancuri? Ale armatei! Care armată? Armata țării! Cea care se presupunea că jurase credință poporului, in fata Drapelului! Atunci!

Ca și acum! 

Au strigat "Libertate, te iubim/ Ori învingem, ori murim!".

Și au murit! 

Asasinați! De gloantele așa -zisilor teroriști. Pe care nu i-a văzut nimeni, oficial, de peste 30 de ani! Au murit pentru noi! Pentru democrație, pentru drepturi, pentru libertate. 

Au murit degeaba! "Teroriștii" de atunci, sunt azi, unii parlamentari, lucrători pentru autoritățile statului și mare parte din ei "mari oameni de afaceri"! Unii s-au făcut "lideri de opinie", au stații tv, cu care manipulează, ca și atunci, populația. Dacă nu sunt ei, sunt puieții lor. "Baiatul lu' tata"! Îi regăsim miniștri, secretari de stat, adânciți în fotolii, cu ghearele băgate adânc în bugetul statului. Cu fețe zâmbitoare! Sute de fețe și un singur chip: de năpârcă veninoasă, plină de ură și ahtiată după putere, bani și control! 
Doar că au schimbat basca cu costumul de fițe, și au tupeu fantastic,  să iasă să explice cât de bine vor ei României! Se vede, se simte, se trăiește binele ăsta! 

Lovitura de stat, mascată într-o revoluție! Pentru noi, cei din fața tancurilor, a fost revoluție! Pentru ei, năpârcile veninoase, a fost doar o preluare a puterii, a banilor, a țării! Că să se îmbogățească peste noapte și să vândă Romania! Vă aduceți aminte: "Nu ne vindem țara!" Fix asta au și făcut! Sub nasul nostru și în aplauzele noastre! Prețul asta a fost! In schimbul: "Vrem o țară că afară!" 

Romania a fost vândută în schimbul unei vacan țe cu buletinul! A fost vândută, pentru ca vestul să aibă și el mâna de lucru ieftină, pentru ca psihopații lor să aibă femei, copii, organe, resurse, pământ etc., gratis! Doar pe comisioane babane, ce au ajuns în buzunarele lor. Ale "teroriștilor"! 
Atunci și-au ars pe ascuns carnetele de partid, și-au ascuns dosarele de turnători, au îmbrăcat costume scumpe și și-au spus "domni"! 

Azi, aceeași "teroriști", vă impun alt Carnet de partid! Să fie siguri că sunteți comuniști, slugi și mai ales turmă! Să știe ei unde te duci, ce cauți într-un loc sau altul! Și să te facă cobai! Pentru că terorismul și-a schimbat doar față! Chipul de năpârcă a rămas același! Atunci se trăgea cu gloanțe, azi se "trage" cu acul! In numele fricii! Războiul este ridicat la alt palier! Neconvențional, hibrid, psihologic! 
Azi umbli îmbotnițat în numele sănătății! A cui sănătate? A lor! A cui viață? A lor! A cui libertate? A lor! A cui bogăție? A lor! Totul e al lor!

Diferența dintre tanc și mască, arată cine suntem noi cei de azi! 

Nu existăm! Suntem doar niste cadavre vii, cu aroganțe de personalități spirituale și motivaționale! Adică niste rahati, îmbrăcați în etichete, cu mașini scumpe, sclavi ai multinaționalelor, pe trotinete și cu veleități de zei! Rahați care miros a parfumuri scumpe! Dar tot rahați! 

Suntem nimeni! 
Asta doare! Și doare rău! Dar la cât suntem de imbecili nici măcar nu mai simțim durerea! Că suntem anesteziați de Xanax, bani și beția puterii! 

Putem doar să simțim Rușinea! 

Rușinea ne învăluie total! De rușinea în care ne zbatem, la pachet cu vinovăția pentru cei care au stat în fața tancurilor, atunci, și s-au jertfit pentru noi, fără frica, doar cu bucurie! 

Simțim vreo bucurie azi? 
Simțim doar o rușine cruntă! 

Și rușinea asta, o vom duce toți până la capăt! Pentru că în 30 de ani, ne-am transformat din eroi in lași! Din oameni liberi în slugi! Din popor în populație, din oameni în șerpi, din lumină în întuneric! 

Mai mare rușine de atât nu se poate! 
Suntem exact ceea ce merităm! 

O țară ca afară! Fără Dumnezeu, fără principiu, fără demnitate, fără respect, fara curaj! 

Doar niste măști! 
Cinste eternă, eroilor de atunci!
Nouă doar, Rușine!