ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri, cu drumuri multe și multă treabă, prin metroul din București. Mizerie, mâzgăleli de toate culorile, lume pestriță! Adunătură, mai bine zis.

Telefonul aruncat în servietă, de cele mai multe fără sunet. Nimic nu te poate enerva mai tare decât să răspunzi la telefon în zgomotul acela infernal.

Te uiți la oameni! Atât!

Unii cu mufele acoperite, etanș, să nu se infecteze! Oameni în vârstă, probabil bunicii micuților de corporatiști. Alții, tineri corporatiști, vizibil deranjați că îndrăznești să trăiești liber. Fără botniță! Mare deranj! Pentru ei!

Pune dle, măscuța! Îi zice unul corporatist, nervos, unui copilandru de vreo 14 ani. Săracul ăla mic strănutase. Lumea se uită tâmpă! Mă apropii de mascat și îi sugerez să-l sune pe Vela sau măcar pe Buhnici! Păi, nu? Să vină miliția, curvele sau lăutarii! Tot aia e! Se uită ăla cu măscuță la mine ca muta la ...
Da, da! Vrei să sun eu?

Păi nu eu mă infectez, bro! Tu ăsta cu botniță și probabil cu trei capse! E păcat de tine să sară sarsele coave pe tine! Vezi că te trimit ăștia la război! Lasă naibii, sarscoavele! Că te duci carne de tun! Că acolo e cu pac-pac nu cu puf-puf de la dezinfectățel!

Unii au început să râdă! Cel mai tare piciul de 14 ani! Haios, puștiul!

Schimb magistrala. Dau peste două pupeze, nervoase tare. E drept lume mai puțină! Cu măscuțele sub barbă, atârnate, cu cartelele de acces aruncate peste gât. Alte corporatiste. Afectate, tati, până-n ultimul fir de păr! Astea se certau pe un flaușat probabil! Că vezi mă, nu a invitat-o la petrecerea de halouin! Pentru aia de Crăciun nu vă mai certați! Că e Secret Santa, mă! Nu sună ok! Că ea investise în costumul vieții să-l facă pe flaușat! Și că cealaltă nu o susținuse! Să o susțină cum!? Casc urechile mai bine la discuție!

Să o scoată flaușatul din iarnă! Băi, ești nebun????? Cum naibii să cauți un flaușat să te scoată din iarnă? Am murit! Instant! M-a bufnit râsul! Normal! Față-n față pe scaune. Mă uit la ele și le zic: nu vă mai scoate nici dracu' din iarnă! Că lache pleacă la război! Alea fac ochii mari, uită de sponsori și întreabă nevinovate săracele: Chiar o să fie război?! Păi noi avem team building în decembrie!

Șocata sunt eu de data asta! Lumea arde și ăstora le arde de combinații cu lache!
Trebuie să cobor, mă ridic să merg spre ușă și le arunc: o să faceți! Pe linia frontului! Că și militarii au nevoie de entertainment! Sunteți perfecte! 

Alea se uită blocate. Una întreabă încet: o să fie și americani acolo? Zic, da! Mai ales! Vă scoateți din iarnă! Vă dau ăia la ruși! Că e bărbați bine si au multă vodcă! și duc!

Cobor și mă gândesc în ce moment din istoria asta recentă s-a tâmpit lumea?! Sau m-am tâmpit eu și nu realizez! Generația asta lui "o să facem, o să dregem" care o arde pe motivaționale, cartele de acces și masterele vieții făcute noaptea în general, habar nu are pe ce lume trăiește! De generație, zic!

Lumea s-a distrus și ei o țin cu halouinul! Nu mă mai întreb dacă știu despre ce e așa-zisa sărbătoare! Că au goagălul la purtător și dau un click! Tehnologie, te halesc!

O să murim toți! Dacă nu de la viruși sigur de la atâta prostie! Cu cartele de acces spre iad!