ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În condițiile în care, orice sursa de știri vei deschide, sau pe care o vei auzi, moartea este principala „noutate”, te întrebi simplu: „Unde naiba s-a dus viața?” Nicăieri! Ea este!

În continuare viața este lângă tine, chestiunea e că tu nu vrei să o vezi. Și nu vrei să o vezi, pentru că e mai simplu să accepți că moartea inunda ca o apă murdară, mlăștinoasă, tot ceea ce poate fi numit viață!

Nu vrei să știi că viața înseamnă risc, că viața înseamnă "să-ți asumi direcția" și toate consecințele alegerilor tale. E mai complicat asta, când tu te-ai obișnuit să le ai pe toate de-a gata: să "traiesti" cum îți zic alții, "să simți" cum îți "dictează gloata", să "te miști în viața" doar "teleghidat" de ce-ți ordonă alții. Tu ca și Om nu mai existi! Ești o umbră, fără umbră, pentru că nu-i așa:"In întuneric și umbra ta te părăsește"!

Omul fara umbră! Asta a devenit o întreagă omenire. Niște roboți, teleghidați, care funcționează, cred, (ne)simt, se mișcă haotic fară teluri, fără vise, fără dorințe! Doar cu o frică nefirească de "a fi normali"!

Oamenii fără umbră nu au principii, nu au dorințe, nu au viață în general. Ei doar execută niste ordine, venite dintr-o zonă anume, care se numește Știre! 24 din 24 de ore, moartea, dezastrul, frica, neputință, minciuna și manipularea, inundă eterul și "morțile" voastre. Că niște "cadavre vii", teleghidate de teamă, umblați in metrou, pe stradă, în autobuze, cu niste prelungiri numite telefoane "deștepte" în mâini! Cu cat mai "deștept" pare telefonul, cu atât mai îndobitocit este aparținătorul! Pentru că viața lui este doar acel ecran. Nu mai știe să citească, nu mai știe să vorbească, nu mai știe să trăiască, nu mai știe să înțeleagă! O fac alții în locul vostru!

Oamenii fără umbră nu au viață! Ei doar se tarăsc pe niște căi făcute de alții, niste "jmecheri" care de obicei își numără banii și privilegiile. Prostia maselor este principalul factor de îmbogățire a "jmecherilor"! Dar nici asta nu vedeți! Că aveți telefoane Smart, televizoare Smart, totul este "Smart" in jurul vostru.

Singurul neajuns este că voi nu mai sunteți "Smart"! Sunteți inexistenți, nu aveți nici o "sclipire" de inteligență, doar aveți știri, nu?!

Nu contează că orice știre este despre moarte!
Despre moartea care "face știrea"! "Știrea" este viața voastră care nu mai există!
Pentru că moartea face știrea și știrea face ziarul! Ajungem astfel la sintagma celebra că "moartea citește ziarul"!

Ziarul sunteți voi, niste umbre fără umbră!

Nota Redacției: Publicând acest text al doamnei Zoe Dantes, noua noastră colaboratoare, ne facem mea culpa pentru că acest subiect inundă vrând-nevrând și paginile noastre electronice. Vom încerca să-l echilibrăm cu VIAȚA!