ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să căutăm un loc unde nu există ură. Să căutăm un loc unde soarele răsare nu numai pe cer ci și în inimile noastre, ca să ne aline sufletele. Să căutăm un loc unde se aude apa ce curge cu putere la vale. Apă vie, apă curată și mai ales apă ce dă viața. 

Caută un loc în care tu, să poți fi tu, fără mască! Să fii doar tu cu bune și cu mai puțin bune. Un amestec de alb și negru, un amestec de lumină și întuneric, un amestec de zâmbet și lacrimă. Să fii tu, în ciuda oricui te vrea altfel. Și nu te iartă pentru că nu ești așa cum a vrut altul. Masca recunoaște doar masca! 

Ce este autentic iese din tipare. E altfel și atunci înseamnă pericol. Nu te vrea nimeni diferit! Toți vor să fii în turmă. Să fii ca ei. Ce iese din tipare, e pericol, pentru că e de neconceput. 

Cum să nu-ți plângi de milă?! Simplu! Nu o faci!  Pentru că nu ai de ce. 

Știi ca ești iubire? Ai aflat asta? Știi ca nimeni nu vrea decât să se simtă erou? Să fie eroul unora? Cu orice preț. Iubirea necondiționată nu se vrea expusă, e fără cuvinte, e doar cu fapte. Se arată prin faptă și făptașii sunt oameni simpli. Care știu că vorbele nu vor avea niciodată puterea Cuvântului. 

Doar ca această cale e grea. Nu e la îndemână oricui. Calea e îngustă și plină de hârtoape. Pentru ei nu contează. Au atât de multe de oferit, atât de multe de făcut! Pentru cei din jurul lor. Nu ascultați că trebuie să te iubești doar pe tine! Că tu și iubirea de sine sunt cele mai importante aspecte ale vieții. Când a venit Mântuitorul nu a ales să facă bine doar unora. Că așa e "spiritual, mă”! Nu! A făcut bine oricăruia a avut nevoie. Nu a zis "ție da, ție nu”! I-a iubit pe toți. Necondiționat! 

Așa că nu plânge pentru tine! Fii OM! Dacă se poate fii Om din Rai. Cu înțelepciune și multă compasiune. Pentru cei care nu pot, care nu înțeleg, care nu vor. Pentru că nu e ușor. Nu e ușor deloc să fii altfel. Să fii diferit și să faci ce zice Evanghelia. 

Nu e ușor să-ți iubești vrăjmașii și să te rogi pentru ei. Nu e ușor deloc să dai din ceea ce ești fără să aștepți nimic în schimb. Nu e ușor deloc să porți poverile celorlalți și să ai multă bucurie în suflet. Nu e ușor deloc să duci sau sa ridici Crucea altuia. 

Dar cât de frumos și înălțător este să vezi două suflete pe Cruce! Așa a făcut Dumnezeu lumea si așa ne- a arătat Mântuitorul că se poate! Că asta este Calea! 

Nu plânge pentru tine! Că ești lovit, trădat, vândut sau judecat de semeni. Acestea toate te fac să fii mai bun, mai puternic si mai ales te fac OM! Pentru că întotdeauna Fiul Omului Este acolo! Unde este păcatul, prisosește Harul. 
Și Harul te îmbracă în lumina Lui! 

Să fim Oameni! Atât!