ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar un titlu. De carte. Următoarea. Ca o poveste despre vremurile pe care le-am trăit împreună. Ca o sminteală totală. Acum vedem efectele. La fiecare pas.

Suntem smintiți toți? Càteodată am senzația ca da. Nu poți să trăiești sub vremurile astea și să rămâi întreg la minte. E suficient că mintea ne minte în fiecare secundă, de ce am mai suporta și restul?!

Au fost vremuri grele, crunte uneori. Pentru cei care și-au pierdut oamenii dragi. Toată compasiunea mea vesnică. Din păcate a fost real. Iadul!

Marea majoritate a tăcut deși putea să nu o facă. Dacă altădată i-am acuzat de lașitate, ulterior am înțeles că îți trebuie puțină nebunie ca să te pui de-a curmezișul "autorităților și specialiștilor". Curaj și nebunie. Un strop! 

Ca să devii războinic se presupune ca ai fost în tranșee. Că știi deja gustul sângelui, că ai trăit durerea și amărăciunea. Dar tu ai stat drept în tranșee. Nu te-ai clintit. Ăsta a fost războiul. Poate cel mai nenorocit din câte au existat. Să lupți împotriva unui inamic fără față, să aduci frica ca singur sentiment pe care-l trăia majoritatea. Infiorător. 

Între noi unii au stat în fața neamului ca brazii de la marginea pădurii în vremuri de furtună. Cei mai falnici! Așa au fost unii dintre noi ca oameni sub vremuri! Falnici, curajoși, demni și neinteresați de câștiguri rapide. Își apărau neamul! 

Atât!

Pentru ei, oamenii simpli de sub vremuri de iad, am scris Oameni sub vremuri!

Pentru voi, Ostași ai lui Hristos! 

Și pentru întreg neamul meu. Să rămână mărturie despre vremurile în care s-au ridicat pentru cei mulți. Întru apărarea lui și mai ales în memoria celor ce au plecat dintre noi. 

Oameni sub vremuri! 

Mărturie de credință că Maica Domnului a ținut neamul nostru sub acopărământul ei cel binecuvântat. Slavă!

Domnul să ne miluiască pe toți!