ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea noastră a început demult!

În urmă cu două mii de ani, povestea neamului românesc, începea cu Sfântul Andrei, primul chemat. Venise să ne boteze cu apă și foc ca să înțelegem cele mai frumoase cuvinte din lume: Fericirile! Tot el ne-a învățat despre Iubire! Și ne-a adus aproape Predica de pe munte a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Dintr-o peșteră întunecată și rece, străbătea în neamul românesc esența Legii Harului! Har ce a umplut de blândețe și putere un neam întreg, rămas în picioare și astăzi! În ciuda tuturor vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. Un neam care a înțeles esența suferinței mântuirii ce a culminat cu Sfinții Închisorilor!

Și azi se aude străbătând timpul: "Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane, Pentru sângele tău curs prin șanțuri, Pentru cântecul tău țintuit în piroane, Pentru lacrima soarelui tău pus în lanțuri".

Cuvintele acestea ne-au aruncat în veșnicie! Timpul s-a dizolvat și neamul trăiește atemporal! Cu piciorul Crucii înfipt în pământul sfânt al țării și brațele deschise pentru Iubire! Iubirea de aproape! Iubirea față de înaintașii noștri. Cinstirea lor și recunoștința noastră!

Astfel povestea noastră a început demult! Și orice am face, oriunde am fi în lumea asta mare, neamul românesc se așează de Crăciun la masă ca refacă Obștea! Obștea creștină într-un Hristos, Domnul nostru!

Mulți vor spune că suntem un neam de robi! Poate așa se vede din afară! Dar noi toți care avem aceeași poveste, știm că suntem neam de Robi ai lui Dumnezeu și atât! Niciodată ai oamenilor! Ce fericire!

Din mult prea multa iubire, Tatal ne trimite prunc să ne izbăveasca de păcate și sa ne arate cum este să iubești! Doar iubirea pentru aproapele tau schimbă iadul în Rai!

Hristos se naște! Slăviți-l! Crăciun binecuvantat și multă bucurie! Domnul să vă binecuvanteze cu Harul Lui! Amin!
Auziti?!...aripi de ingeri...Domnul pogoară...Hristos se naște...Iubirea capătă Chip si Cuvânt...e Lumina Lumii.

Celor singuri și îndurerați, să nu uitați că cineva se roagă pentru voi. Celor ce stau în fața mesei singuri, nu lăcrimați, mai puneți o farfurie alături, și Hristos va sta la masă cu voi. Celor ce ați agonisit averi, gândiți-vă o secundă la partea de suflet pe care nu o acoperă nici un munte de bani. Celor ce credeți că nu mai e nimeni ca voi, doar uitați-vă în oglindă. Celor ce aruncă primii cu piatra, nu uitați că în viața fiecaruia va veni o vreme când va trebui să le strângeți și voi. Celor care se bucură atunci când aproapele lor trece printr-o încercare, nu uitați că ceea ce ai zis, ție ți se va spune, ceea ce ai adus pe capul aproapelui, ție ți se va aduce, ceea ce ai dorit aproapelui, ție ți se va face!

Să rămânem neclintinți în Poveste! Împreună suntem Obștea lui Hristos și avem o armată întreagă de Sfinți în Ceruri! Ai noștri!
Și mereu aceeași Mamă! Ce este veșnic Mama Domnului ce ne-a unit cu Cerul!
De aici s-a născut culoarea Poveștii. Este albastrul Voronețului! Probabil si culoarea Raiului, a Grădinii Maicii Domnului!

Este vreme pentru toate, zice Ecleziastul! Să învățăm de la Hristos să iubim! Atât! Pe noi și pe aproapele nostru! Craciun binecuvântat!
Dumnezeu să binecuvânteze România și neamul românesc de aici și de pretutindeni!
Amin!

Să rămânem în veșnicie de strajă la altare, în slujba lui Hristos!

La mulți ani duhovnicești încărcați cu bucurie sfântă!