ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E primăvară si e ziua voastră, Doamnelor!  Mai ales, ziua Mamei noastre, Maica Domnului! Cea care este simbolul femeii, cel mai mare sfânt între sfinții raiului, mama Dumnezeului Celui Viu, pururea Fecioară!

Ați avut-o drept model, în toți anii aștia grei, urâți, mlăștinoși si plini de durere! Ați îngrijit pe cei bolnavi, ați dăruit iubire în jur, ați nadăjduit și de multe ori ați fost în prima linie a războiului nevăzut. Cu mâinile goale!

Ați avut curaj,  nimic nu a reușit să vă clintească nădejdea. În tăcere, de multe ori, ați plâns. Pe ascuns! Să nu fiți văzute de nimeni! Să nu vă arătați suferința, și slabiciunile. Uneori deznădejdea. Toate trec!

Voi, ați rămas acolo neclintite! 

Ca niște falnici brazi de la marginea pădurilor, în timp de furtună. Ați apărat pădurea mititică. Erau toți ai voștri. Nu v-ați dat la 

o parte, uneori chiar cu prețul vieții! Cu nopți de nesomn, cu lacrimi curgând pe obraji, uneori la lumina candelelor si lumânărilor aprinse, ați adus Euharistia în casele voastre, făcând noaptea bucatele.

Ca să nu vi se vadă lacrimile căzute în bucate. Nu erau lacrimi, era doar Hristos care venea la fiecare dintre voi. Era doar mângâierea Maicii Domnului care vă știa amărăciunea.

Ați mers mai departe. Uneori înjurate, alteori jignite, uneori blestemate, alteori amendate. Nu a contat!

Ați rămas neclintite!

Acolo, în picioare, cu multă iubire necondiționată în suflete. Ați arătat că se poate!

Să rămâi dreaptă, demnă și puternică. În ciuda oricărei nenorocire care s-a abătut asupra voastră! V-ați privit morții de departe, cei plecați in saci negri! Demne! Cu durerea sfâșietoare în suflete, ați privit lung după ei, ca Maica Domnului când în tăcerea sfâșietoare și- vazut Fiul răstignit pe cruce. V-ați șters lacrimile sufletelor cu rugăciune. 

Ați rămas neclintite!

Cine ar putea vreodată să vă învingă?! Nimeni nu poate lupta împotriva iubirii. Tocmai de aceea, ați făcut o Românie tăcută, puternică și plină de mister pentru alții! 

Pentru că voi aveți un model! Pe Cea care este Generalul Oștirilor Ingerești! 

Apărătoarea Doamnă să vă Binecuvânteze!

Vă mulțumesc că existați!