ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au trecut 30 de ani, în care România a avut doi lideri politici autentici. Lideri charismatici! Istoria ne va spune dacă au fost buni sau nu. Până azi, știm despre ei, doar ce au vrut ei sau alții să știm. Nimic mai mult. Totul e la nivel de supoziție.

Discuția despre lipsa liderului politic autentic ne face să privim în jur și să vedem dezastrul!
Lipsa liderilor politici autentici, aduce cu ea o lipsă de modele. Lipsa modelelor politice aruncă în degringoladă tot ceea ce ar trebui să ducă la o adevărată resetare a clasei politice în întregime. Votanții nu mai au modele cu care să se identifice! Clasa politica divizată de interesele pur personale, fără vreun interes național autentic, aduce și mai multă ceață asupra alegerilor viitoare, aruncând astfel România în haos!

Azi, ipotetic, unul se vrea Salvator, altul se vrea Dictator, iar ceilalți îi tulbură și pe primul și pe al doilea. Bine-nțeles că cei doi, viitori candidați, vor fi doar două loaze, ce joacă într-o piesă de teatru absurd, alături de toți ceilalți.

Ce înseamnă un lider politic charismatic? Simplu! Ion Iliescu, la ultimul Bal al Academiei Catavencu, care ani la rând „l-a tocat” realmente, a urcat pe scenă urându-le băieților: „Vă urez, bărbătește: la cât mai multe numere!”. Cum să nu înțelegi din asta ce înseamna charismă?! Traian Băsescu, la o interpelare de către reprezentantul Federației Ruse, despre faptul că România vrea Moldova înapoi, fără a avea acest drept, i-a răspuns bărbătește că România nu a dus niciodată în istorie o politică de expansiune teritorială. Am ales aceste două exemple pentru a arăta ce înseamnă să știi ce spui, când să spui și cum să o spui! Așa ceva nu se învață! Cu așa ceva te naști! Despre ce a făcut fiecare în cei zece ani de mandat, ne va spune istoria. Adevărul va învinge până la urmă!

Charisma politică poate trage după lider masele mari de oameni, pentru ca tu, lider politic, să fii capabil să faci ce trebuie pentru țara ta.

În ultimii ani, vedem o penurie de lideri charismatici, care ne face să ne întrebăm: nu mai există, nu avem în România nici un domn care să se fi născut ca și lider autentic? Probabil că sunt. Doar că partidele nu au nici un interes să-l scoată la lumină! Politica se bazează pe existența unui „zoon politikon” de la Aristotel încoace. Azi, vedem că politica se face în România doar de partide sau grupuri de interese! Din afară!

O masă amorfă de oameni fără vreun lider, doar niște voci, care repetă ce a ordonat șeful să se spună, fără vreo opinie personală! Se aruncă în spațiul public doar niște propoziții pe care tu, ca votant, în clipa în care le auzi, schimbi canalul! Ești sătul de o placă veche, ce se repetă la nesfârșit!

Fără fond, fără formă, fără ton. Tonul face muzica, muzica face mulțimea să „danseze”! În lipsa muzicii, votanții se împrăștie care încotro văd cu ochii și aud cu urechile.

Politica trebuie reformată din structură. Politica de partid este falimentară în lipsa actorilor cu adevărat politici! Doar că partidele nu știu, nu văd, nu vor sau nu pot să „dea naștere” liderilor! Le este frică că îi vor scăpa din mână, că vor deveni incontrolabili și poate, atunci, acești lideri vor face ce trebuie pentru țară!

Teama de a pierde controlul le dă frisoane! Și, atunci, se conformează, dansând fără să audă vreo „muzică”!

Este o larmă continuă, ieftină, larmă care, totodată, nu poate acoperi tăcerea cuvintelor! Acest fel de a face politica de partid, susținută continuu din umbră de „inși înstelați”, este falimentar! O tot simțim pe propria noastră piele, dar nimeni nu vă va spune asta în spațiul public!

Fiecare partid are agendă politică personală, a unor interese obscure și mâloase, care afundă România într-o mlaștină din care nu va mai putea ieși mulți ani de aici înainte!

Liderul autentic, charismatic, trebuie să știe să „poarte costumul prezidențial” și de la pupitrul Cotrocenilor, vorbind academic, și în cizmele de cauciuc, când merge cu capul sus printre votanții și simpatizanții săi! Liderul nu folosește „guvernul meu”, „CCR-ul meu”, „parlamentul meu”! El folosește doar sintagma: „al nostru”, „țara noastră”, „guvernarea țării”! Liderul autentic iese la „războiul cuvintelor” și al declarațiilor strict prin respectarea legii și, mai ales, pentru a „aduna”, nu pentru a „diviza”!
 
Până când România nu va înțelege că politica la cel mai înalt nivel trebuie să-ți arate Omul Politic și nu Partidul, clasa politică nu va fi reformată! Niciodată!

Căutați liderul căruia să-i dați votul! Atât cât mai credem că el, votul, contează! Nu partidul!

Chiar dacă e susținut de o culoare politică sau alta, personalitatea omului este definitorie în alegeri. Pentru că omul, nu partidul, reprezintă Drapelul în care s-au îmbrăcat Eroii neamului!
Până când lumea nu va înțelege asta, finalul este unul singur!

Și vine tot din Academia Cațavencu, ca și caricatură! Din zilele în care, la Palatul Victoria, a apărut copertina aceea la intrarea principală: „Adevărul e, că fără copertina aia, erați toți ca niște rahați în ploaie!”.
Adică, ei și noi!
 
Opiniile editorialiștilor - invitați nu aparțin neapărat și redacției.