Bilanțul inundațiilor din Galați a crescut la 6 morți
Încă o persoană ucisă de viitură a fost descoperită duminică intr-o localitate din Galați. Este vorba de un barbat care a fost gasit înecat în apropierea unei stații de autobuz.
Încă o persoană ucisă de viitură a fost descoperită duminică intr-o localitate din Galați. Este vorba de un barbat care a fost gasit înecat în apropierea unei stații de autobuz.
Militarii români au ajutat la salvarea de vieți. Trupe de specialitatea „Geniu” - instruite pentru executarea de poduri și pontoane - s-au mobilizat pentru intervenții în zonele calamitate, a spus, sâmbătă, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.
Monahul Paulin a fost deținut politic timp de 22 de ani, dintre care aproape 20 numai la Aiud. Iată mărturia lui despre Aiud și sfinții lui:
Pompierii sunt sărbătoriți începând din anul 1953, ca urmare a faptelor de patriotism și devotament de care au dat dovadă în 1848, atunci când au apărat Revoluția pașoptistă împotriva intervenției otomane, în bătălia din Dealul Spirii.
Un TAB al Armatei a făcut accident în plină zi, în localitatea Ovidiu, din Constanța. În imaginile surprinse de un șofer se vede cum, la intrarea în sensul giratoriu, transportatorul blindat se izbește din plin de o mașină.
Ucraina le-a cerut miercuri țărilor vecine membre NATO să doboare rachetele și dronele rusești care vizează ținte în regiunile sale din vest, relatează AFP.
La 11 septembrie/30 augist 1877 a avut loc a treia bătălie de la Plevna, una dintre cele mai mari bătălii ale Războiului de Independență a României, informează Istoria Zilei.
O dronă rusă a intrat pe teritoriul României duminică dimineața, în timp ce Moscova lovea „obiective civile și infrastructura portuară” de peste Dunăre, în Ucraina. De asemenea, în Letonia, o dronă rusă a căzut sâmbătă în apropiere de orașul Rezekne.
Asta nu o face pe Ucraina albă ca zăpada. Ucraina nu e nici democrație, nici necoruptă, nici echilibrată, nu-și iubește minoritățile, și nu vorbesc de minoritatea rusă, ci despre cea română.
Era a treia cedare făcută într-un singur an, după ce pierduserăm la Est, Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța și la Vest Ardealul de Nord, fără niciun foc de armă.
Legendarul scriitor și erou Radu Theodoru, care a împlinit anul acesta 100 ani, ne invită azi la o dublă lansare de carte. Redăm anunțul său: Prieteni,
Pictor, sculptor, ilustrator și autor de benzi desenate, Valentin Tănase s-a născut la 6 septembrie 1954, la Iași, potrivit muzeulbucurestiului.ro, transmite Agerpres, într-un documentar cultural de azi.
România e condusă de două partide ai căror lideri pot fi etichetați drept luptătorii invizibili. Marcel Ciolacu are certificat de luptător în revoluție într-un oraș în care nu a fost revoluție. Iar Nicolae Ciucă a luptat într-o bătălie care nu a avut loc, în Irak
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ajutorul forțelor aeriene ale vecinilor săi europeni pentru a distruge valurile de rachete și drone rusești care au lovit din nou masiv țara sa luni, relatează Agerpres și AFP.
Pe 24 august 1918, la Bârlad, trecea la Domnul căpitanul aviator Vasile Craiu, cel care, la 23 de ani, devenise cel mai tânăr comandat de escadrilă din istoria aviației românești.
În dimineața zilei de 22 August, trupele rusești erau la 20 km de Bolgrad, 10 km de Bârlad și 5 de Bacău. Dezastrul total se apropia cu pași repezi, iar pe front armatele române, în fața retragerii germane se predau sau atacau pe germani.
In Memoriam Prof. Univ. Dr. Acad. Gh. Buzatu, reunim astăzi, 23 august, într-un singur articol, mai multe materiale oferite în exclusivitate portalului Ziariști Online de regretatul istoric, căruia îi resimțim acut lipsa vocii sale blânde dar tunătoare prin substanță, în aceste momente
Pe 22 august 1917, în bătălia de la Varnița și Muncelu, cădea eroic la datorie Ecaterina Teodoroiu, prima femeie ofițer din armata română.
În noaptea de 20 spre 21 august, trupele a patru țări semnatare ale Pactului de la Varșovia au invadat Republica Socialistă Cehoslovacă, pentru a-l depune din fruntea țării pe Alexander Dubcek, liderul Partidului Comunist din această țară
Centrul de Comandă și Control Mobil al NATO a mutat radarul de apărare aeriană LANZA LTR-25 și echipa tehnică de la Poggio Renatico, Italia, la Cataloi, România, anunță Comandamentul Aerian Aliat al NATO.
O „Senzațională excursie la Insula Șerpilor cu luxosul vapor de pasageri Principesa Maria", după cum sunau reclamele în vara anului 1935…
În 1917, armata României avea circa 460.000 de militari, înzestrați cu echipament modern cumpărat din străinătate și instruiți de misiunea militară franceză condusă de generalul Henri Mathias Berthelot.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-ar fi instruit corpul diplomatic să pregătească o întâlnire cu țările NATO vecine ale Ucrainei, printre care și România, pentru a le propune crearea unui fel de alianță.
Președintele ucrainean a anunțat duminică că țara sa a primit primele sale avioane de luptă F-16, subliniind totodată că numărul acestora este „insuficient”. „Acum aceasta este realitatea, realitatea pe cerul nostru.”
Trupele bolșevice maghiare au atacat populația civilă românească dar și unitățile armate din Transilvania, atât înainte de 1 Decembrie 1918, cât și după aceea, Ungaria nerecunoscând practic Marea Unire de la Alba Iulia.
ActiveNews vă oferă alături de filmările și fotografiile fabuloase din acea zi astrală și o imagine cu o medalie primită de unul dintre ostașii români participanți la glorioasă bătălie pentru eliberarea Budapestei de sub ocupația bolșevică, împreună cu istoria acelei clipe astrale povestită chiar de către un participant
„Regele îmi spune că de 10 mai steagul românesc va fâlfâi deasupra clădirii Parlamentului din Budapesta, acesta fiind singurul mijloc de a-i învăța minte pe unguri.” (Nicolae Iorga – "Memorii, 1918-1920”, volumul II)
Conform publicației Visegrad 24, specializată în problemele de răzoi, România ar fi doborât dronele rusești care au pătruns sau se apropiau periculos de mult de teritoriul țării noastre.
Zona de Nord a județului Tulcea a fost vizată joi, pentru a doua noapte consecutiv, de mesaje RO-Alert referitor la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, în aproperea graniței cu Ucraina.
Născută Marie Alexandra Victoria la Eastwell Park în Marea Britanie, fiind fiica principelui Alfred al Marii Britanii, principe de Saxa-Cobur-Gotha și duce de Edinburg, și a ducesei Maria Alexandrovna a Rusiei. De asemenea, era nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii.
Liderul AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidențiale, a criticat dur acordul semnat între România și Ucraina la summitul NATO, afirmând că prin acest acord țara noastră se implică în mod direct în război.
MApN, prin UM 02464, a lansat în SICAP un contract cu o valoare maximală de 150 de milioane lei pentru achiziția a patru structuri medicale mobile denumite "formațiune medicală ROL2B”.
Disperati de seceta pe care o mentin astia cu rachetele lor antigrindina pentru ca au adus seceta si recoltele de anul asta nu sunt, ca e totul parjolit si nici nu vor sa declare calamitate, incepura fermierii sa imi transmita mesaje:
Al doilea pas, după ce toată povara economică va sta pe umerii populației - este folosirea tinerilor români pe front, întrucât e nevoie de carne de tun proaspătă.
În după-amiaza zilei de 3 iulie 1941, orele 17.00, Armata 3 română (al cărei comandament a fost reinvestit în noaptea de 2 spre 3 iulie 1941 cu atribuții operative) a declanșat acțiunile ofensive pentru eliberarea nordului Bucovinei, ocupat de Uniunea Sovietică în iunie 1940, spune istoricul Alesandru Duțu.
Mai multe baze militare americane din Europa au fost puse într-o stare de alertă sporită în weekend, pe fondul îngrijorării că un atac terorist ar putea viza personalul sau instalațiile militare americane.
A fost declanșat un nou scandal politic. De mare amploare. Legat de exorbitantele cheltuieli pe care statul român le face în mod netransparent pentru susținerea Ucrainei în efortul acestui stat de a se apăra în fața tăvălugului Federației Ruse.
Se duse și PATRIOT-ul, „ca nour lung pe șesuri...” Mie cel mai mult îmi place ironia din denumirea sistemului. Adică, stai și te miri, cum să dăruiești PATRIOT-ul?...
Istoriografia românească a declarat ziua de 22 iunie 1941 drept ziua în care țara noastră a început bătălia pentru eliberarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord, teritorii care fuseseră răpite României prin ultimatumul sovietic
Reproducem astăzi, la 83 de ani de la trecerea Prutului de către Armata României, două fotografii memorabile legate de un moment astral din istoria României: Duminică, 22 iunie 1941, ziua declanșării Războiului Sfânt pentru eliberarea Basarabiei