Lovitură de Teatru: Turcia a făcut cerere să intre în BRICS
Turcia, stat NATO, a depus oficial actele pentru aderarea la grupul țărilor BRICS, dominat de China și Rusia, marii inamici ai Statelor Unite.
Turcia, stat NATO, a depus oficial actele pentru aderarea la grupul țărilor BRICS, dominat de China și Rusia, marii inamici ai Statelor Unite.
Ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a avertizat cu privire la riscul unui război mondial, după vizite efectuate în China și în Rusia, confirmând interesul Ankarei de a se apropia de țările BRICS în această situație
Politica externă a României este făcută de acefali globaliști cu stele, care execută militărește tot ce li se transmite în plic. Johannis este un inexistent cu retard sever în ceea ce privește dragostea de țară. Să nu ne facem iluzii, un individ rudimentar
Principalul consilier economic al noului președinte argentinian Javier Milei a declarat că Argentina nu va adera la BRICS de la 1 ianuarie 2024.
Donald Trump a ținut recent prima pagină a ziarelor când a declarat: "Moneda noastră se prăbușește și în curând nu va mai fi standardul mondial, ceea ce va fi cea mai mare înfrângere sinceră a noastră din ultimii 200 de ani".
Știți că Forumul Economic de Est al Rusiei – un forum foarte important pentru dezvoltarea parteneriatelor Sberbank public-privat în Est – urmează regulile dictate de Organizația Mondială a Sănătății, o organizație care lucrează neobosit pentru a proteja sănătatea la nivel mondial?
Planurile Occidentului de a înfrânge Rusia pe câmpul de luptă și de a-i distruge economia au dat greș, ceea ce reprezintă un „eșec pentru toată lumea”, declară fostul premier italian Giuseppe Conte.
Summit-ul BRICS 2023, care a avut loc între 22 și 24 august la Johannesburg în Africa de Sud, a fost marcat de întâmplări neobișnuite.
În timp ce Zelensky face ședințe foto cu avioane F-16 și ia parte la dineuri prietenești în vila de vacanță a premierului grec, lucrurile se mișcă și în alte zone fierbinți, departe de frontul din Ucraina.
În spatele războiului civil care distruge Franța par să se ascundă interese și jocuri mult mai mari decât o arată aparențele din stradă.
Occidentul și Kievul încearcă să minimalizeze pierderea orașului strategic Bahmut. Însă acesta reprezintă un punct de cotitură majoră în Războiul din Ucraina.
Occidentul se sinucide. Ordinea actuală a lumii - așa cum o cunoșteam până acum câțiva ani, bazată pe hegemonia Dolarului – se prăbușește. Șocul va fi teribil – doar cei pregătiți de aterizarea forțată vor supraviețui.
BRICS, alianța care-și dorește să contrabalanseze influența Occidentului, trece în etapa următoare: se află în tratative și cu alte țări care vor să devină membre.
Brazilia, Rusia, India și China au format inițial blocul în 2009, după o serie de întâlniri și înțelegeri. Primul Summit BRIC a avut loc la Ekaterinburg, Rusia, pe 16 iunie a aceluiași an, unde șefii de state în cauză au convenit să consolideze dialogul și cooperarea între ei.
Occidentul s-a hrănit o bună perioadă cu iluzia că Xi Jinping va abandona Rusia din pricina intereselor comerciale majore în relația cu dolarul american. Ei bine, s-a înșelat.
Boris Johnson s-a manifestat ca unul dintre cei mai aprigi susținători ai ideilor Forumului Economic de la Davos și ai globalizării galopante.
Gafa geopolitică memorabilă a sfârșitului de secol XX a comis-o politologul american Francis Fukuyama, în titlul faimoasei sale cărți publicată în 1992, adică exact în urma cu 30 de ani. "Sfârșitul istoriei", a exclamat atunci ditamai
Rusia, China și prietenii lor întemeiază o Nouă Ordine Mondială.
În ultimii 10 ani, țările BRICS au făcut progrese mari în politica globală și în economie pentru a se contura ca o asociație de state
Angajarea într-o „isterie militară” în jurul Coreii de Nord nu are niciun sens și „poate să ducă la o catastrofă planetară
Pe scurt: despre situația României în context regional și mondial.
Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că Rusia nu caută o confruntare cu Statele Unite ale Americii (SUA) și nu încearcă să influențeze apropiatele alegeri prezidențiale americane.
Scandalul de corupție din Brazilia escaladează și ar putea dărâma guvernul Braziliei.
Destabilizarea Braziliei, prin compromiterea președintei Dilma Roussef și a ex președintelui Luiz Inácio Lula da Silva,
Realismul politic este cea mai serioasă abordare teoretică a relațiilor internaționale.
Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud au lansat oficial marți BRICS, considerată rivala FMI. BRICS va acorda finanţare statelor aflate în dezoltare pentru proiecte de infrastructură.
Rusia face primul pas spre stoparea dependenței de băncile străine. Președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia trebuie să implementeze din acest an propriul sistem de carduri bancare.
După cum este cunoscut, așa-numitul război al petrolului, un război care a bulversat planeta în 1967, în 1973 și în 1979, s-a redeclanșat în 2009.
În condițiile în care discuțiile de la Bruxelles dintre Eurogrup și Atena sunt într-un punct mort, iar creditorii pun noi condiții Greciei, Rusia apasă mai mult pedala de accelarație, lansând o propunere neașteptată statului elen.