România a terminat de plătit cel mai mai mare împrumut pe care l-a contractat vreodată de la Fondul Monetar Internațional
România a rambursat integral către Fondul Monetar Internațional împrumutul contractat în 2009.
România a rambursat integral către Fondul Monetar Internațional împrumutul contractat în 2009.
Dau peste o știre nu tocmai băgată în seamă de mainstream media și alunec în curiozitate.
Reflectând pe marginea unei relativ recente luări de poziție a lui Lucian Croitoru (”Să nu ucizi o pasăre cântătoare”
Latinii spuneau că "Istoria este învățătorul vieții"
Mai precis, euro nu a mai atins o valoare atât de ridicată în fața leului din 28 ianuarie 2014 când banca centrală a anunțat un curs de referință de 4,5317 lei/euro.
După aderarea la Uniunea Europeană datoria publică a explodat iar față de sfârșitul anului 2006 când aveam de rambursat doar 18,6 miliarde euro am ajuns la finalul lui septembrie 2015,
Sistemul bancar nu ne mai aparține, procesul de privatizare de la începutul anilor 2000 mutând în mâinile străinilor fabricile private de bani din România.
Banca Națională a României este un aprig contestatar al promulgării legii dării în plată, care urmează să fie trimisă de Klaus Iohannis din nou în Parlament pentru revizuire.
Moise se cutremură mai nou de indecența creșterilor salariului minim din ultimii ani în România.
Mii de oieri au protestat ieri în stradă față de legea care prevedea interzicerea pășunatului în perioada decembrie - aprilie și reducerea numărului de câini de la stâne.
Ziarul Financiar a realizat un studiu asupra capitalului privat românesc, în care analizează situația firmelor autohtone versus a celor străine în economie.
Săptămâna trecută, mai mulți diplomați străini au prezentat argumente de natură juridică și economică împotriva formei actuale a legii.
Banca Națională a României i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea dării în plată, motivând că ar crea nedreptăți
Deprecierea leului a fost determinată și joi de factori externi.
ActiveNews va începe un serial despre modalitățile în care banii românilor pleacă din țară. Azi, despre bănci.
Leul pierde teren pe fondul contextului extern nefavorabil pentru piețele emergente.
Întregul proces de preschimbare a monedei nu este un parcurs eminamente tehnic, ci este un proces politic și presupune un angajament ferm.
Moneda are valoare nominală de 200 lei, este din aur cu titlul 999‰ forma rotundă.
Votarea legii "dării în plată”, prevedere legislativă prin care debitorii care nu mai fac față la plata ratelor pot preda
Jurnalista Oana Stancu a publicat un editorial în Jurnalul Național în care acuză BNR-ul și sistemul bancar românesc de corupție și ticăloșie, după ce aceștia din urmă au atacat vehement adoptarea legii anti-cămătărie sau a "dării în plată".
România ar trebui să adopte modelul polonez de dezvoltare.
Legea a fost votată de deputați cu 233 de voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă.
Comisionul de interogare a soldului la cardul de debit este imoral și o să vină o perioadă dificilă.
Urmând să fie transmisă Preşedinţiei spre promulgare, această lege a fost modificată cu o serie de amendamente venite din partea Băncii Naţionale a României (BNR).
Peste 50 de persoane au participat, luni seară, la protest împotriva guvernatorului BNR
Judecătorii instanţei supreme au constatat caracterul abuziv şi nulitatea absolută a unei alte clauze.
Românii în pericol să-şi piardă casele pentru că nu şi-au plătit ratele la timp ar putea primi un ajutor nesperat de la parlamentari.
Economistul-şef al Băncii Mondiale, Regiunea Europa şi Asia Centrală, Hans Timmer, a declarat că nu ar sfătui România să adere prea repede la euro, având în vedere problemele acestei zone.
„La noi există instituţia pe care o numim împrumutător de ultimă instanţă, ceea ce Grecia are, dar nu acasă.
Mugur Isărescu, agent acoperit al Securităţii înainte de 1989. Aceasta este teoria lansată de jurnalistul Sabin Orcan la B1TV, la emisiunea X Press
Cât de imuni sunt jurnaliștii la tentativele de cumpărare a bunăvoinței derulate prin departamentele de PR, relații cu mass-media, grupurile de lobby din diferite zone? Având în vedere starea în care se află presa în acest moment, subiectul pare deja derizoriu.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, susţine că preţurile la alimente nu vor creşte în perioada următoare, în ciuda secetei prelungite şi a scăderii producţiei agricole.
Incă din 2010 subliniam că "nu știu să existe un om mai sus pus și mai pervers implicat în dezastrul în care se află România de azi, decât Mugur Isărescu".
Comitetul de Supraveghere Macro-prudenţială are un rol de recomandare,a declarat luni seara purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu
Pachetul de argumente economice aduse de sprijinitorii (ex-ante și ex-post) ai respingerii și trimiterii spre
Comitetul de Supraveghere Macroprudenţială are un rol pur consultativ, consideră fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.
Rezervele valutare la Banca Naţională a României au scăzut cu aproape 1 miliard de euro în luna iulie.
Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat într-o emisiune televizată că rolul Comitetului Naţional Pentru Supraveghere Macroprudenţială este să emită recomandări pe care Executivul este obligat să le ia în considerare, dar nu neapărat să le aplice.
Guvernul nu va reveni asupra pachetului de măsuri incluse în Codul Fiscal, acesta urmând să rămână în forma deja adoptată de Parlament, a declarat vineri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este de acord cu proiectul de lege privind constituirea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială a sistemului financiar, condus de guvernatorul BNR.