Organizația: Biserica Ortodoxă Română
Familia: așa tată (st) - așa fiu, așa bunic (centru) - așa nepot

EXCLUSIV: Bunicul preot cu care se laudă Burduja a fost, și el, om al Securității. Protopopul Pricop l-a prigonit și scos din funcție pe Părintele-martir Nicolae Grebenea, fost deținut politic cu 22 de ani de temniță. DOCUMENTE CNSAS

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei și „pui de securist”, după cum a fost poreclit, știe să stoarcă voturi și like-uri pe internet, deși de la cele 1,6 milioane de aprecieri pompate de rețea la „Marea Manifestație de la 10 august 2018” până la cele câteva mii de azi e o cădere în gol. Amortizată însă, de milioanele tăticului de la Bancorex.

Foto: Doxologia

”Aici și dincolo (se află) sângele martirilor”. Istoria extraordinară a descoperirii moaștelor Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel, Dobrogea, în plin regim comunist - 4 iunie

În 1971, în localitatea Niculițel, din județul Tulcea, a fost descoperită o bazilică martirică ridicată peste o criptă în care se aflau moaștele a patru sfinți, Zotic, Atal, Camasie și Filip, protejate de o raclă funerară din lemn. Acest unic și extraordinar arte­fact

Părintele Nicolae Bordașiu despre Rugul Aprins și lupta poporului român împotriva comunismul ateu. “Tatăl meu a fost unul dintre participanții la Marea Adunare de la Alba Iulia. Rugul Aprins a rămas ca o făclie care mi-a luminat întreaga viață.”

L-am rugat pe Părintele Nicolae Bordașiu într-o zi din ultimul său an pe pământ să-mi povestească despre viața sa, despre decapitarea elitelor românești în 1948 și apoi exterminarea din închisorile bolșevice și despre semnificația și istoria luptei poporului român împotriva comunismului. 

Părintele Nicolae Georgescu-Edineț, un Martir al Crucii. Acuzat de legionarism și de regimul carlist și de cel comunist: ”Dacă este vorba ca pentru cruce să curgă sânge, voiesc să fiu cel dintâi care să mi-l dăruiesc cu bucurie” (21 mai)

Având convingeri ferme, lipsite de echivoc, în ceea ce privește destinul națiunii române și misiunea preotului în viața națională, părintele a bulversat timp de decenii viața bisericească, și nu numai, în bine sau mai puțin bine, dar purtat de buna intenție ca românii să nu mai fie un neam amorțit și fără identitate.

Foto: Basilica

Hramul istoric al Catedralei Patriarhale. Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, și ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, se află depuse spre cinstire în Baldachinul Sfinților

Catedrala Patriarhală a fost ctitorită de domnitorul Constantin Șerban Basarab începând cu anul 1654. Lăcașul de cult a fost sfințit în anul 1658 de Patriarhul Macarie al Antiohiei și al Întregului Orient, împreună cu Mitropolitul Ștefan al Țării Românești și cu episcopii de Râmnic și de Buzău.