Organizația: Biserica Ortodoxă Română

Irina Petra Stroe: Dor și sete de cuvântul și amintirea Bătrânilor noștri. ”Când s-a unit Smerenia cu Înțelepciunea, avem un om complet.” - Părintele Proclu Nicău (13 noiembrie 1928 - 28 ianuarie 2017)

Și dacă vă lauda careva vreodată prea tare și insistent, să stiți că așa cum vă laudă, la fel vă poate și dojeni sau judeca mâine. Voi să nu cătați (să nu luați aminte) nici la lauda lui, nici la vorbele de ocară. Și nici să-l judecați, pentru ca mai rau veți cădea”.

Apocalypse Icon / FB

13 noiembrie: Sfântul Ioan Gură de Aur, marele dascăl și luminător al lumii, cel mai mare predicator al Ortodoxiei și autorul celei mai des celebrate Liturghii. Ultimele cuvinte: ”Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”

Sfântul Ioan Gură de Aur s-a născut în Antiohia din părinți nobili: tatăl său, Secundus, era un ofițer de rang înalt în armata imperială. Tatăl său a murit la scurt timp după nașterea sa, astfel încât el a fost crescut de mama sa, Antuza, care era creștină, sărbătorită și ea tot azi.

Icoane: Basilica și Lumina

11 noiembrie: Sfântul Mare Mucenic MINA, ocrotitorul celor păgubiți. Credincioșii se pot închina la moaștele Sfântului Mina în București, Iași și Suceava. Tot astăzi îi sărbătorim pe Sf. Mc. Victor, Vichentie și Ștefaniada și pe Sf. Cuv. Teodor Studitul

S-a născut în apropiere de Memphis, vechea capitală a faraonilor Egiptului. Biserica „Sfântul Mina-Vergu" din București adăpostește o parte din moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina. În 1874 au fost aduse moaștele Sfântului Mina și icoana sa făcătoare de minuni.

Părintele Nicolae Bordașiu despre Rugul Aprins și lupta poporului român împotriva comunismul ateu. “Tatăl meu a fost unul dintre participanții la Marea Adunare de la Alba Iulia. Rugul Aprins a rămas ca o făclie care mi-a luminat întreaga viață.”

L-am rugat pe Părintele Nicolae Bordașiu într-o zi din ultimul său an pe pământ să-mi povestească despre viața sa, despre decapitarea elitelor românești în 1948 și apoi exterminarea din închisorile bolșevice și despre semnificația și istoria luptei poporului român împotriva comunismului. 

Prințul Nicolae al României, soția sa Alina și IPS Ambrozie al Giurgiului

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului: Cât de binecuvântată este România că la noi încă se ridică biserici și mănăstiri în timp ce în Occident foarte multe dintre catedrale și biserici se închid și primesc altă destinație

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie din această zi au fost săvârșite de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, alături de un ales sobor de preoți și diaconi, între care s-a aflat și Părintele Mihail Muscariu, starețul Sfintei Mănăstiri Comana.

4 noiembrie: Sfântul Ioanichie cel Mare. A primit de la Hristos darul de a merge pe apă și darul tămăduirii. ”Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, slavă Ție!”

Sfântul Cuvios Ioanichie păștea vitele satului său din Bitinia. Era foarte credincios, fiind povățuit de Duhul Sfânt. Când își făcea rugăciunea, își însemna turma sa cu semnul crucii și aceasta rămânea nemișcată și nerisipită de fiare și de tâlhari. La vârsta de 43 de ani, fiind voinic, a fost luat în armată.

TUCKER CARLSON ATACAT DE UN DEMON! La propriu - VIDEO. Soluția: Convertirea la Ortodoxie, Sfintele Taine și Moliftele Sfântului Vasile

Site-ul O Chilie Athonită ne transmite o mărturie extraordinară a celebrului jurnalist conservator american Tucker Carlson – probabil cel mai celebru jurnalist pe plan mondial – care relatează despre o experiență supranaturală pe care a avut-o în timp ce dormea: a fost atacat de un demon care l-a zgâriat cu ghearele lui și i-a lăsat urme

Pomenirea celor adormiți: Moșii de toamnă - "Dacă ați ști cât de mult cer ajutor cei adormiți! Parastasele sunt cel mai bun avocat pentru sufletele celor adormiți. Au puterea să scoată un suflet chiar și din iad!”

Biserica Ortodoxă a rânduit pomenirea celor adormiți în fiecare sâmbătă și în special în prima sâmbătă a lunii noiembrie, în sâmbăta dinaintea Înfricoșătoarei Judecăți și în sâmbăta Rusaliilor. Aceste zile speciale de pomenire sunt denumite în tradiția românească moșii de toamnă, moșii de iarnă și moșii de vară.