Procesiune la Braşov în cinstea Fecioarei Maria, patroana spirituală a oraşului
Sute de oameni oameni au celebrat-o duminică, la Brașov, pe Fecioara Maria, patroana spirituală a oraşului.
Sute de oameni oameni au celebrat-o duminică, la Brașov, pe Fecioara Maria, patroana spirituală a oraşului.
La 6 septembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea minunii săvârşite în Colose (Frigia) de Sfântul Arhanghel Mihail.
La Cluj Napoca a început, vineri, Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși din Europa
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, consideră că tinerii sunt cei mai afectaţi de actuala criză spirituală, aceştia fiind debusolaţi, fără ideal.
Peste 6000 de tineri din 17 ţări sunt aşteptaţi în aceste zile la Cluj-Napoca pentru a participa la întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, au semnat joi un protocol de cooperare între cele două instituții privind programul ''Sănătate pentru sate''.
Patriarhia Română se va implica în ajutorarea refugiaţilor care vor ajunge în România şi va sprijini autorităţile române în cazul în care ţara noastră va găzdui refugiaţi
Pe internet circulă o „știre ”despre președintele Rusiei, Vladimir Putin, care ar fi avut un dialog cu regele Arabiei Saudite.
Icoana Maicii Domnului din Pisidia a fost cunoscută prin minunile din orașul Sozopol, dar originea sa este necunoscută
Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, a afirmat, vorbind de valul de refugiaţi, că statele europene nu trebuie să-şi uite spiritualitatea şi şi-a exprimat dorinţa ca ţările vestice să-şi amintească de valorile creştinismului.
Campania Patriarhiei Române, intitulată "Donează sânge, salvează o viață", a continuat la Centrul de Transfuzie
Descoperire de excepţie în Biserica Sfânta Treime din Şcheii Braşovului. Crucea de rugăciune a părintelui Arsenie Boca a fost găsită.
De praznicul Tăierii capului Sf. Ioan Botezătorul, am fost la o biserică unde a slujit un preot american
Patriarhul României, PF Daniel, a primit o vizită din partea unui grup de tineri ortodocși iordanieni, ce au sosit la București împreună cu Preasfințitul Qais Sadiq, Episcop de Erzurum.
Patriarhia Română anunță că dezaprobă gestul bucureșteanului
Discuția despre posibila impozitare a unor venituri ale Bisericii a dus cu gândul la modul în care cultele sunt finanțate în țările Uniunii Europene.
Sfântul Apostol Bartolomeu a fost unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului Hristos.
Site-ul Adevărul este acuzat că atacă Biserica Ortodoxă Română prin "prin prezentări exagerate, incomplete sau tendențioase", arată un comunicat al Patriarhiei Române.
Ieri am cununat. Miri frumoși, hotărâţi târziu, au venit și cu un botez mititel la pachet, dar hotărâţi
Biserica Ortodoxă face astazi prăznuirea Sfântului Mucenic Lup, viețuitor al vremurilor grele de asuprire a creștinilor, în timpul împărației lui Aurelian.
Duminică 23 august, de la ora 14:00, cunoscuta realizatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor, vine la TRINITAS TV în cadrul emisiunii „Magazin folcloric”.
Sfântul Agatonic era din Nicomidia și a trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305), propovăduind Evanghelia. Acesta provenea dintr-o familie bună şi cunoscută, cea a Hypasienilor.
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat că o discuţie pe tema impozitării veniturilor
Un grup de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, coordonaţi de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru,
Sâmbăta trecută, Mănăstirea Putna și-a prăznuit hramul: Adormirea Maicii Domnului.
Sfântul Prooroc Samuel este pomenit în calendarul creștin ortodox la 20 august.
Copiii din Anglia sunt printre cei mai nefericiţi din lume, în timp ce copiii din România sunt cei mai fericiţi,
Foamete mare pentru presa care-şi hrăneşte muşteriii cu subiecte anti-Biserică. Drept pentru care unii s-au gândit să inoveze în domeniu, modificând formule mai vechi şi furnizându-le consumatorilor ca noutăţi absolute.
Președintele Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat, Aurelian Pavelescu, a afirmat că recentele declarații ale Episcopului Giurgiului
În ultima vreme abundă cercetările despre relația românilor cu Dumnezeu sau cu religia de orice fel.
Preotul Calistrat Chifan, de la Mânăstirea Vlădiceni, Iaşi, este binecunoscut pentru fermitatea cu care vorbește credincioșilor, acest lucru făcându-l foarte popular pe internet.
Predica de pe muntele Ceahlău a PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a făcut rapid turul internetului și al rețelelor de socializare.
După INSCOP, un alt institut de analiză a opiniei publice se ocupă de relația românilor cu religia și Biserica.
Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului.
Mii de oameni sunt așteptați sâmbătă la Mănăstirea Nicula din Cluj, destinația unuia dintre cele mai mari pelerinaje din țară.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a trimis un mesaj tuturor românilor plecați din țară
Crin Antonescu a publicat în revista „Puncte cardinale” din noiembrie 1992 un articol despre părintele Calciu-Dumitreasa
Decizia Regelui Mihai I de a-l scoate pe principele Nicolae de la linia de succesiune a Coroanei României a fost o surpriză din toate punctele de vedere.
În România, cine vrea să facă trafic ieftin și rapid trebuie doar să scrie cuvintele "bani","profit" și "biserică" în aceeași propoziție
Istoria este, poate, cea mai importantă materie şcolară în ceea ce priveşte formarea personalităţii