Organizația: Biserica Ortodoxă Română

Călugări din Sf. Munte Athos îl susțin pe Călin Georgescu. Strigătul monahilor: Dacă preoții tac, vom răspunde înaintea lui Dumnezeu. Pe 1 și 8 decembrie trebuie să votăm contra păcatului. Călin Georgescu reprezintă o opțiune creștină și patriotică

Site-ul Revistei Atitudini a Mănăstirii Paltin-Petru Vodă atrage atenția cu privire la dezlănțuirea unui val de amenințări dictatoriale din partea membrilor partidului USR, care folosesc intimidarea și cenzura din teama că părinții athoniți ar putea influența alegerile prezidențiale.

Colaj Foto: RTV/AN

PĂCAT ÎMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT: USR-istul vopsit Vasile Bănescu cere BOR să îndemne la vot pentru LGBT-ista Elena Lasconi și îl mustră pe Patriarhul Daniel că este ”muzeificat” și nu îl condamnă public pe conservatorul câștigător Călin Georgescu

Dat afară din BOR pentru a fi recuperat de PSD la CNA, dar totuși menținut încă în Trustul Trinitas, Vasile Bănescu se ridică acum împotriva Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, și critică public poziția Patriarhiei Române față de candidații prezidențiali.

Sergiu Ciocârlan: ”Spre Tabor, urcând Golgota”. Sfântul Arsenie de la Prislop – povățuitorul duhovnicesc al mărturisitorilor din temnițele comuniste (28 noiembrie 1989)

Sfântul Arsenie a reprezentat în spiritualitatea românească de la jumătatea secolului al XX-lea un autentic reper pentru o întreagă generație de mărturisitori. Toți l-au simțit ca fiind acel păstor trimis de Dumnezeu ca să călăuzească turma prin acea istorie tulbure, marcată de război și dictatură.

25 noiembrie: Sfânta Mare Muceniță Ecaterina. Părticele din moaștele acesteia se află la Bisericile Colțea, Sfânta Ecaterina - paraclis universitar, Izvorul Nou dintre Vii și la Mănăstirea Comana. Sfântul Mare Mucenic Mercurie (Dezlegare la pește)

Sfânta Muceniță Ecaterina, fiica principelui Consta, a trăit în timpul împăratului Maximian, la începutul secolului al IV-lea. Cunoștea foarte bine limba greacă și limba latina și avea cunostințe temeinice de astronomie și de oratorie.

23 noiembrie: Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii - 305 ani de la nașterea lui la Ceruri. Mărturia lui Silviu Andrei Vlădăreanu despre valurile de bună mireasmă ale moaștelor Sfântului. Tot azi: Sf. Grigorie, Episcopul Acragandiei

V-ați gândit vreodată să vă faceți pustnici? Sau... sfinți? Vi se pare imposibil? Vi se pare prea târziu? Vi se pare incompatibil cu cariera dvs.? Nimic nu e imposibil. Sfântul Antonie de la Iezerul, a ajuns pustnic și sfânt deși, până la 64 de ani, a dus o viață cât se poate de firească.