Organizația: Carte Ortodoxă

CALENDARUL MĂRTURISITORILOR - 2024: O frumoasă colaborare între ActiveNews și Familia Ortodoxă, cu portrete realizate de George Sorin Nicolae. În curând, pentru cititorii noștri. FOTO

Cititorii ActiveNews vor putea comanda în curând lucrarea din care ne luminează chipurile unor mari duhovnici și mărturisitori, împlinită prin talentul portretistic al artistului George Sorin Nicolae și a unei colaborări cu prestigioasa revistă Familia Ortodoxă, căreia îi mulțumim pe această cale pentru implicare.

Condamnatului la moarte evreu Anthony Atwood, călugărit în închisoarea din Arizona cu numele de Efrem, i s-a refuzat uciderea prin gazare. El a fost executat prin injectare cu un ser letal considerat de autorități „sigur și eficient”, la orele 20. UN AN

Condamnatul la moarte Anthony Atwood, american convertit la ortodoxie și executat azi, 8 iunie, în statul Arizona, după 38 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o, a devenit monah ortodox.

Desen din cadrul concursului Dulce Românie

SE EXTINDE noul CONCURS ActiveNews de Sfintele Paști: AVEM O ȚARĂ! Eseuri, fotografii de amatori și desene de copii vor fi recompensate cu premii de la noi și de la Carte Ortodoxă. Vă așteptăm până în Sâmbata Mare!

Concursul cu premii are secțiunile de Eseu, Fotografie de amatori și Desen/Grafică/Pictură de copii, pentru categoriile școală primară și gimnaziu și se adresează tuturor cititorilor noștri de limbă română, din România, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Serbia și Ungaria.

Previziunile Duhovnicului Neamului cuprinse în lucrarea „De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul”: Părintele Justin Pârvu contra Dictaturii Biometrice. INTERVIU și Cuvânt Duhovnicesc: VREM SĂ FIM SCLAVI SAU LIBERI?

„De aceea, îndemn prin aceste rânduri, ca fiecare creștin să intre în arena cu fiare, cu fruntea ațintită senină către Hristos! Să fim mereu într-o trezvie deplină, în curtea aceasta a ortodoxiei noastre, a Bisericii noastre și să se găsească fiecare pe poziția de a fi cu adevărat un ucenic al lui Hristos.” - Duhovnicul Neamului