Organizația: DSU
Foto: Arafat vs. Zegrean

Arafat compară pericolul votului fără măști cu acela al amenințării cu arma. Zegrean spune că îngrădirea unui drept fundamental nu se poate face decât prin lege, altfel nedreptățiții pot da statul în judecată

Șeful DSU, Raed Arafat, compară mersul la vot fără mască sanitară cu intrarea în secție cu o armă în mână. Acesta spune că există bază legală pentru condiționarea dreptului la vot de purtarea măștii: Legea 55/2020, art. 13, adică legea prin care a intrat în vigoare starea de alertă în luna mai.

Foto: Facebook

Federația SANITAS, despre legea carantinării și izolării: „Solicităm Senatului României să analizeze cu atenție acest proiect de act normativ și să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să le legifereze”

Federația Sanitas consideră că Legea carantinei și izolării încalcă drepturile personalului medical și auxiliar din sistemul sanitar public de stat și din cel de asistență socială, în condițiile în care impune detașarea personalului medical și auxiliar fără acordul acestuia, precum și supraîncărcarea medicilor cu obligații anti-sociale

Foto: Libertatea.ro

Judecătoria Baia Mare a dispus punerea imediată în libertate a unui maramureșean plasat în carantină instituționalizată. Av. Gh. Piperea: „E un precedent judiciar pe care îl poate utiliza oricine se va afla în această situație pe motive de covid-19”

Judecatoria Baia Mare a dispus eliberarea de indata a unui barbat care fusese plasat in carantina institutionalizata din cauza infectării cu noul coronavirus, informează Lumea Justiției, citând Baia Mare 24. Maramureșeanul s-ar fi întors din străinătate și, la intrarea în țară, medicii prezenți la Punctul de Trecere al Frontierei au dispus

Foto: colaj Facebook

Dr. Răzvan Constantinescu, mesaj către Dr. Raed Arafat: Lăsați bisericile și cimitirele în pace, că nu e treaba dumneavoastră aici! Și lăsați-ne să ne tratăm bolnavii, că în medicină nu există doar urgențe și covizi supraraportați!

Medicul Răzvan Constantinescu, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, i-a scris luni pe Facebook șefului DSU, Raed Arafat, cerându-i să nu se amestece într-un domeniu pe care nu îl pricepe și în care nu are atribuții: spiritualitatea.