Organizația: Evenimentul Istoric

3 AUGUST 1919. ZIUA DE GRAȚIE CÂND ROMÂNII AU CĂLCAT BUDAPESTA. Mărturiile sergentului oltean care a pus Opinca pe Parlamentul Ungariei și ale eliberatorilor români: Ocuparea Budapestei înseamnă stăpânirea cheii de boltă a imperialismului maghiaro-german

„Regele îmi spune că de 10 mai steagul românesc va fâlfâi deasupra clădirii Parlamentului din Budapesta, acesta fiind singurul mijloc de a-i învăța minte pe unguri.” (Nicolae Iorga – "Memorii, 1918-1920”, volumul II)

Foto: EvZ

Rolurile jucate de Ion Iliescu, Victor Stănculescu, Gelu Voican Voiculescu, Sergiu Nicolaescu și Ion Caramitru la Revoluția de la 1989, în noul număr al revistei Evenimentul Istoric din 2023

În noul număr al revistei Evenimentul Istoric din 2023, cititorii pot descoperi amănunte neștiute despre Revoluția din 1989. Sunt scoase la iveală întâmplări ale căror protagoniști au fost oameni cu greutate: Ion Iliescu, Victor Athanasie Stănculescu, Gelu Voican Voiculescu, Sergiu Nicolaescu și Ion Caramitru.

foto: EVZ

”Zori însângerate”, cartea recomandată de Evenimentul Istoric, reclamată la CNCD de „Consiliul Național Maghiar din Transilvania”

Cartea ”Zori însângerate”, bazată integral pe documente oficiale, fără abordări subiective, a fost reclamată la CNCD de Consiliul Național Maghiar din Transilvania(CNMT). Plângerea a fost depusă de avocatul Előd KINCSES, reprezentantul lui Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsm, de la Consiliul Național Maghiar din Transilvania, conform Evenimentul Zilei.

Ilustrație: România liberă

Ambasada Franței a premiat un informator al Securității și propagandist comunist: LUCIAN BOIA, „noul Roller”, demascat de istoricul francez Catherine Durandin drept responsabil cu supravegherea ei în România ceaușistă

Urâtă operațiunea Ambasadei Franței, întrucât orice intelectual de bun simț din această țară, așa cum trebuie să fie și un diplomat, nu poate să nu știe că volumul soroșist publicat de Humanitas a fost demontat bucată cu bucată de însuși actualul președinte al Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop.