Marea Resetare prin Crize succesive: De la Darwin și Hamas la Noul Adam
Un fir negru călăuzitor leagă Atacul de la 11 Septembrie de Războiul din Israel de azi.
Un fir negru călăuzitor leagă Atacul de la 11 Septembrie de Războiul din Israel de azi.
Analiza experților veterani ai Corpului de Marină al SUA cu privire la explozia de la spitalul Al Ahli.
Mii de oameni din întreaga lume au ieșit pe străzi, după atacul de la spitalul din Gaza, soldat cu moartea a sute de persoane. Protestele spontane au izbucnit în Iran, Iordan, Liban, Canada, Turcia și SUA.
O femeie israeliană care a supraviețuit raidului Hamas din 7 octombrie asupra Kibbutzului Be'eri a declarat pentru Radioul de Stat Israelian, într-un interviu acum cenzurat, că civilii israelieni au fost "fără îndoială" uciși de forțele israeliene.
Comunitatea internațională a condamnat atacul de marți asupra unui spital creștin din Gaza în care și-au pierdut viața sute de răniți, atac despre care forțele armate israeliene afirmă că este rezultatul unui tir de rachetă eronat.
Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, condus de Hamas, afirmă că cel puțin 500 de persoane au fost ucise într-o explozie care, potrivit acestuia, a fost provocată de un atac aerian israelian.
Atunci când palestinienii din nordul Gaza au ascultat avertismentele lansate de armata israeliană prin apeluri telefonice, mesaje text și fluturași care îi sfătuiau să se îndrepte spre sud, au crezut că fug spre o potențială siguranță.
Premierul Netanyahu a ordonat armatei israeliene să se retragă timp de 7 ore în timpul asaltului Hamas de săptămâna trecută, potrivit unor rapoarte.
”Nu există nicio justificare pentru actul atroce de teroare al Hamas”, a punctat Ursula von der Leyen. Șefa Comisiei Europene a transmis publicului că atacul din 7 octombrie nu poate fi considerat legitim, îndreptățit, motivat.
Israelul se confruntă cu probleme mari, fără precedent. Între altele, pentrru prima oară, Casa Albă a ales un mod aparte de a se adresa poporului evreu: prin intermediul presei progresiste.
Editorial desenat de Acad. Eugen Mihăescu
Guvernul israelian nu poate confirma afirmația specifică potrivit căreia atacatorii Hamas ar fi decapitat 40 de bebeluși în timpul atacului de sâmbăta trecută, a declarat un oficial israelian pentru CNN, contrazicând o declarație publică anterioară
Jurnalistul Issam Abdullah de la Reuters a fost ucis și alți 5 jurnaliști de la Al Jazeera, Reuters și AFP au fost răniți în timp ce transmiteau din Alma al-Shaab, în sudul Libanului
Israelul a dat ultimatum de 24 de ore pentru ca aproximativ 1,2 milioane de oameni din nordul Fâșiei Gaza să evacueze teritoriul. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi și au început călătoria spre sudul provinciei.
Israelul a ordonat ca peste un milion de persoane să evacueze nordul Gazei în termen de 24 de ore, înainte de o temută ofensivă terestră israeliană menită să eradicheze Hamasul.
Proteste au avut loc în Japonia și Irak, în timp ce restul lumii se pregătește pentru "ziua jihadului" în urma apelului fostului lider Hamas Khaled Meshaal către musulmani de a "ieși în stradă".
Primul semn de intrebare a fost evident la lipsa de reacție preventivă a intregului aparat din zona siguranței naționale a Israelului care, după cum se știe are printre cele mai perfomante servicii de inteligence din intreaga lume.
Președintele SUA a declarat că a văzut „imagini confirmate” cu copii decapitați de teroriștii Hamas. Administrația a emis ulterior un comunicat în care a dezmințit informația.
În timp ce războiul din Ucraina continuă cu tot atâta înverșunare, în Israel a izbucnit un nou război care zgâlțâie lumea. Și în care, după modelul „ucrainean”, principalul teatru de luptă este propaganda.
Purtătorul de cuvânt al armatei Israelului, Jonathan Conricus, susține că 300.000 de soldați au fost mobilizați la frontiera cu Fâșia Gaza și se pregătesc de o invazie terestră, misiune primită din partea Guvernului Israelului.
Parapanta cu motor care a îngenuncheat una dintre cele mai puternice armate din lume. Conflictul Israel - Hamas: o posibilă bombă nucleară pentru relațiile internaționale.
Combatanții Hamas au lansat un atac dur cu rachete, care au distrus aeroportul Ben Gurion - considerat cel mai important din țară - și orașul Ashkelon (cu istoric sângeros de lupte). Exploziile au fost raportate și în alte orașe.
Până la 600 de israelieni ar fi murit în atacuri ale militanților Hamas, în timp ce luptele continuă și zeci de avioane de război atacă Fâșia Gaza.
Israelul decretează starea de război - anunțul a fost făcut de premierul Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu avertizează populația să părăsească Gaza deoarece Israelul va transforma părți din ea „în ruine”.
Talibanii propun alianța apocaliptică pentru Israel: vor să cucerească Ierusalimul alături de Iran, Irak și Iordania
China a declarat duminică că este „profund îngrijorată” de confruntările dintre Israel și palestinieni, care s-au soldat deja cu sute de morți, și a îndemnat toate părțile să dea dovadă de „reținere”.
Ambasadorul Israelului în Franța, Raphael Morav, a admis sâmbătă posibilitatea unui eșec al serviciilor de informații israeliene. Lecția dată de atacatori Mossad-ului - serviciul de informații evreiesc considerat infailibil - este extrem de dură.
Ultimă oră – Hamas: „Suntem pregătiți pentru cel mai rău scenariu: o invazie terestră! Va fi foarte bine pentru noi, pentru a decide sfârșitul acestei bătălii”.
Iranul își exprimă sprijinul pentru mișcarea palestiniană Hamas, a declarat generalul-maior Rahim Safavi, consilier al ayatollahului Ali Khamenei.
Un eveniment la care nimeni nu se aștepta: Israelul a fost supus azi dimineață unui atac masiv al organizației teroriste Hamas, cu rachete, din Fîșia Gaza. Sudul și centrul țării, inclusiv Tel Aviv, au fost lovite, la exact 50 de ani de la Războiul Yom Kippur.
Sunt 790 de pelerini români în acest moment în Israel, anunță premierul României. Deocamdată, spune premierul, s-a dat o avertizare de stare de război: „vom vedea evoluează lucrurile”.
Hamas a lansat un atac de mare amploare asura Israelului folosind mii de rachete. Luptători jihadiști au invadat sudul Israelului unde au executat mai mulți civili. Liderul Hamas susține că au fost lansate peste 5.000 de rachete.
Oficiali ai Guvernului israelian și ai Hamas au confirmat joi convenirea unui acord de încetare a focului în Gaza după 11 zile de ostilități, timp în care gruparea militantă Hamas a trimis sute de rachete în Israel, iar aviația israeliană a bombardat enclava, atacurile soldându-se cu circa 250 de morți
Armata israeliană a distrus, sâmbătă, un imobil de 12 etaje din orașul Gaza în care se aflau sediile unor companii media, printre care cel al agenției Associated Press, al companiei media Middle East Eye și al postului de televiziune Al Jazeera
Times of Israel a informat în această dimineață că aproximativ 160 de avioane care zburau simultan au efectuat un atac masiv asupra unei rețele de tuneluri săpate de gruparea teroristă Hamas sub orașul Gaza în jurul miezului nopții, în cel mai mare atac israelian de la începutul luptelor de la începutul acestei săptămâni, potrivit armatei.
Ministerul Sănătății afirmă că 83 de locuitori din Gaza au murit de la izbucnirea ostilităților, dintre care 17 copii, iar 487 au fost răniți. Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că zeci dintre cei uciși erau teroriști și că, în plus, unele dintre victimele
Militarii palestinieni au anunțat că au lansat 130 de rachete înspre orașul israelian Tel Aviv după ce o serie de rachete ale Israelului au lovit o clădire cu 13 etaje din Fâșia Gaza, în care se presupune că își aveau birourile lideri ai mișcării islamiste Hamas.
Avioane și tancuri israeliene au lovit joi mai multe ținte din Fâșia Gaza; nu s-au semnalat victime,
Peste 400 de rachete au fost lansate, începând de sâmbătă dimineață, din Gaza spre Israel, iar forțele armate israeliene au ripostat, iar în confruntări au murit un israelian și șapte palestinieni,