Organizația: Institutul Elie Wiesel
FOTO: B365.ro

Palatul Dacia rămâne în administrarea Primăriei Bucureștiului. Proiectul prin care clădirea urma să fie cedată Institutului „Elie Wiesel” pentru un muzeu al evreilor din România a fost RESPINS de Consiliul General al Capitalei

Proiectul de hotărâre prin care Palatul Dacia, clădire de patrimoniu din Centrul Vechi al Capitalei, urma să fie trecut în administrarea Institutului „Elie Wiesel” pentru organizarea unui muzeu de istorie a evreilor și al holocaustului din România, a fost respins de către Consiliul General al Bucureștiului.

Primarul Băluță i-a implorat pe consilieri să schimbe denumirea Liceului „Mircea Vulcănescu”. „Vă rog din suflet să fiți de acord. Ȋn această lume nebună e important să încercăm să ne poziționăm în sensul respectării credinței și altor popoare”

Printre argumentele cu care a militat pentru ștergerea lui Mircea Vulcănescu din memoria tinerilor de azi, Băluță a invocat citatul unui scriitor român, membru PCR și președinte al prezidiului Marii Adunări Naționale, după alegerile măsluite din 1946.