Sergiu Ciocârlan: INCONTESTABILA SFINȚENIE
Am primit cu bucurie mare trecerea în rândul sfinților a Părintelui Arsenie. Îi vom spune de acum înainte Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop.
Am primit cu bucurie mare trecerea în rândul sfinților a Părintelui Arsenie. Îi vom spune de acum înainte Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop.
Sfântul Nifon al Constantinopolului a fost Patriarh al Constantinopolului dar și Mitropolit al Țării Românești. Sfântul Nifon a fost primul Sfânt canonizat pe teritoriul țării noastre, în 1517, în vremea Sfântului Domnitor Neagoe Basarab.
Prin mijlocirea și purtarea de grijă a părintelui Chiril de la Vatoped, în cei aproape doi ani de zile, icoana a fost pictată de părinții mănăstirii și i s-a realizat ferecătura din argint masiv asemeni celei originale.
Cu o zi înainte de Sf. Andrei, starețul Efrem de la Vatoped - reîntors în Sf. Munte după boală și vaccinare ca vaccinist propagandist pentru serul experimental Pfizer - a susținut o telesinaxa în care a presat iarăși călugării să se vaccineze afirmând că acesta este „unicul drum”.
Să aduci aceleași argumente (argumentum timoris) pro-vaccinare ca Arafat sau col. Gheorghiță tu, Gheronda Efrem, un reper al ortodoxiei, doar ca să ocolești întrebarea, mi se pare că aceasta dă măsura timpului pe care-l trăim.
FAKE NEWS: „Focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1.000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstriri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit. Zeci de călugări sunt la terapie intensivă.”
După o lună și jumătate petrecută la terapie intensivă Părintele Efrem a ieșit din spital astăzi dimineață, sâmbătă 17 iulie. La recomandarea medicilor săi va urma tratamente într-un centru de recuperare.
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vizitat, în perioada 17-19 mai, Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, invitat fiind de starețul acesteia, Părintele Arhimandrit Efrem
Aflați în preajma alegerilor prezidențiale, monahii de la Mănăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos, au publicat un scurt materiale despre viziunea ortodoxă asupra liderilor politici dintr-un anumit moment sau altul al istoriei.