Organizația: Ministerul Agriculturii
Foto: FB.com/daeapetre

Petre Daea declarat de ActiveNews Ministrul Lunii Iulie. DECLARAȚIA SĂPTĂMÂNII: „Eu, de regula, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc”

Noi nu trebuie sa ne abatem de la drumul cunoscut, pentru ca am constatat că atunci când o facem greșim.
Am și auzit ca suport al justificării că avem o proteină nouă, eu le-am spus că lăcustele trăiesc tot pe pământ, ele mănâncă vegetație. Adică nu reprezintă o sursă sigură. Nu are rost să mai discutăm.

Foto: Günther Schneider / Pixabay

Covidul și Războiul cer de la Români: SEMINȚELE, LEGUMELE ȘI... CEAIUL, LA CONTROL! Gândul: Proiect de OUG al Ministerului Agriculturii care obligă operatorii din domeniul agricol și alimentație să-și raporteze lunar stocurile statului (PDF)

Ministerul Agriculturii ar urma să culeagă informațiile privind starea stocurilor producătorilor din domeniul agricol, depozitarlor, comercianțilior din industria alimentară – cu unele excepții – altfel riscă amenzi care ajung chiar la un milion de lei (noi)

Foto: agrobiznes.md

Venit minim garantat de 6000 de lei pe gospodărie rurală, comasarea terenurilor și promovarea produselor autohtone, câteva idei pentru Planul Național Strategic pe următorii 5 ani ce va fi înaintat Comisiei Europene de Ministerul Agriculturii

Partidul AUR a elaborat o strategie națională cu o serie de măsuri care să îmbunătățească viața românilor de la sate și nu numai: Planul Național Strategic de Suveranitate Agroalimentară 2023 – 2027, gândit astfel încât să salveze...

Agrointeligența

ACTUALIZARE: Protestul cu tractoarele în fața Palatului Parlamentului. Fermierii trag un semnal de alarmă asupra importanței strategice a agriculturii. VIDEO

Începând cu ora 12:00, fermierii vor răspunde apelului ”VINO LA PROTESTUL CU TRACTOARE”, care are loc în fața Parlamentului, la București. Se preconizează că vor participa fermieri din toată țara, membri ai asociației Forța Fermierilor, dar nu numai! Sunt așteptați atât fermieri cu tractoare, cât și fără, potrivit anunțului Asociației.

Observatorul BN

Ministrul Agriculturii dă vina pe țărani pentru terenurile vândute străinilor: ”Aceasta problemă, că se vinde terenul către străini, asta o face, din păcate, tot cetățeanul și proprietarul de teren român”

Statele UE pedepsesc dur vânzarea terenurilor agricole, ba chiar, au impus numeroase restricții pentru ca străinii să nu ajungă să cumpere teren. Un astfel de caz este Ungaria, acolo unde, vânzarea terenurilor agricole către străini constituie faptă penală, anunță Ziarul Național.

FOTO: Porcii francezi în aer liber

Prof. Avram Fițiu spune că măsura de a bloca creșterea „la liber” a porcilor de către țărani a fost luată la presiunea lobby-ului făcut de complexele industriale chinezești: În Franța, cea mai bună carne e cea de la porcii crescuți în aer liber

Conf. univ. dr. Avram Fițiu, de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj-Napoca și unul dintre cei mai buni agronomi din România, spune că recenta măsură a autorităților de a limita și de a condiționa creșterea porcilor în gospodării s-a făcut la presiunea complexelor industriale chinezești.