Campionul absolut al sinecuriștilor: Andras Istvan Demeter
Vă prezint în cele ce urmează pe larg modul în care un personaj, Andras Istvan Demeter, a reușit din 1990 până în prezent să ocupe zeci de poziții în instituții diferite ale statului român.
Vă prezint în cele ce urmează pe larg modul în care un personaj, Andras Istvan Demeter, a reușit din 1990 până în prezent să ocupe zeci de poziții în instituții diferite ale statului român.
La 13 septembrie 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați cu avionul său Vlaicu II, inginerul, pilotul și pionierul mondial AUREL VLAICU s-a prăbușit în apropiere de Câmpina, se pare că din cauza unui atac de cord.
În urma sesizării ActiveNews aș vrea să semnalez președintelui României, de la care nu mai am nicio speranță că are la inimă simbolurile culturale românești din momentul refuzării promulgării legii privind Muzeul Golgotei Bucovinei, următorul aspect:
Acest demers ar putea reprezenta un precedent periculos în viitor și pentru alte instituții de cultură.
În 13 august 2024, ministrul culturii Raluca Turcan a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern, postat pe site-ul instituției care prevede desființarea Operei Naționale București și a Centrului Național „Tinerimea Română”
„De la data decesului lui Nicolae (Nicu) Covaci și până în momentul înmormântării sale, la Administrația Prezidențială - Cancelaria Ordinelor nu s-a înregistrat nicio propunere în sensul prevederilor legale anterior enunțate.”
Autoritățile române au dat de urma a două dintre sceptrele lui Nicolae Ceaușescu. O casă de licitație din Germania le-a scos la vânzare în Franța, în luna mai a acestui an.
După scandalul de abuz sexual de la SNSPA, se pare că tot mai multe femeie decid să facă un pas în față și să reclame flagelul abuzurilor care își face loc în astfel de instituții de cultură.
Spre deosebire de omoloaga sa de la Oslo, Raluca Turcan s-a mulțumit doar în a stipendia, din bugetul Ministerului Culturii, așa-zisa „Lună a istoriei LGBTQIA+” la Timișoara.
Mai zilele trecute, aceeași Turcan se burzuluia la IPS Teodosie pentru că „încurajează” abuzul psihologic asupra femeilor în timp ce ea acoperă un caz penal de hărțuire sexuală chiar cu fustele ei.
MOTTO: Gabriel Liiceanu: „Primul gest de făcut, dacă ești indignat, este să votezi. Nu toți politicienii sunt corupți. Există și oameni în care am încredere. De pildă, cel care se ocupa de Transporturi, Cătălin Drulă (ăla cu ranga, știți... n.n.)
PATRIMONIUM, un proiect de promovare a valorilor românești prin aplicația mobilă cu același nume, a fost lansat oficial luni
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a fost pe șantierul Autostrăzii București (A0 - Centura Capitalei), asta pentru că în timpul construcțiilor s-au făcut descoperiri arheologice importante.
Vă prezentăm o culegere de texte compuse de „poeți ai sinaxarelor”. Este vorba de 7 sfinți (printre care și o sfântă) care au compus fie imnuri liturgice și rugăciuni ce fac parte din cultul ortodox, fie versuri creștine cu valoare teologică și literară.
Luni, 18 martie, Daniel Barbu, fost ministru al Culturii și istoric, a murit la vârsta de 67 de ani, a anunțat Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității din București.
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a dat trei amenzi pentru expoziția „Nmyphs and Zombies. Speranța lui Ondine și disperarea lui Baraka”, organizată vara trecută în Capitală, sub patronajul Ministerului Culturii.
Studiile la Moscova ale Ralucăi Turcan rămân o filă necunoscută în totalitate din CV-ul ei. Vicepremierul României a studiat în perioada 1996 – 1999 la Institutul Pușkin din capitala Rusiei și a obținut o diplomă în rusă comercială.
Cu ibricul (175 lei) abia achiziționat de la Florescu -celebrul cafegiu- și cu o punguliță de cafea (200 de grame, niciunul în plus!) pusă neglijent deasupra, în sacoșa personalizată, domnul Teodor Baconschi se grăbește către casă.
Consiliul Național al Audiovizualului, instituția cu ambiții de Minister al Adevărului, continuă hărțuirea ActiveNews, printr-o a patra și apoi a cincea convocare abuzivă la ședințele de tip Tribunalul Adevărului care se desfășoară cu sadism
Mai multe personalității ale lumii juridice și jurnalistice și-au arătat solidaritatea cu ActiveNews după abuzul de putere al CNA la adresa noastră și a libertății presei, prin tentativa milițienească de cenzurare a internetului.
Istorioarele pe care Adrian Cioroianu le predică cu suficiență preț de cinci minute pe you tube se termină deseori cu edicte sau o morală. Dar acest "lup moralist", din păcate a ajuns paznic la stână. A deschis porțile și și-a lăsat haitele să decimeze și maculeze Cultura Română.
Un atelier demn de a deveni muzeu, un atelier în care a creat marele pictor Ion Pacea, un atelier care respiră Pacea, prin pereți și prin operele sale nemuritoare, este pe cale de a fi sustras de la familia de artiști Pacea pentru a devenit un „loft”, ca un moft al lui Călin Dan, un apropiat al actualului președinte al Uniunii Artiștilor Plastici, Petru Lucaci.
Ăsta era „statul de drept” care trebuia apărat (!), că altul n-aveam. Unul dintre aceste nume este acum cavalerul dreptății, încălecat(ă) pe un măgar alb care dă din cap și din sprâncene ca un aspersor, altul e co-președinte la marele și noul nu-știu-ce, vreo două și-au pus în ghips prezența în spațiul public, altele sunt anchetate sau deja la răcoare.
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat pe Facebook că a avut o discuție cu omologul bulgar privind tabloul recent descoperit al artistului american Jackson Pollock, care poartă pe spate semnătura fostului dictator român.
Nicu Covaci picat la examen, Nicu Alifantis refuzând politicos sa 'facă cerere' ca să intre în UCMR (tot cu examen...) spunând ironic-amar că nu îndeplinește condițiile cerute, Gheorghe Zamfir primit prin 2000 după nenumărate demersuri etc. etc. E clar că e ceva putred...
În urmă cu un an, pe data de 9 decembrie 2021, Direcția Județeană pentru Cultură (D.J.C.) Prahova declanșa – conform atribuțiilor proprii și în baza legislației în domeniu – procedura de clasare în Lista Monumentelor Istorice a obiectivului „Rafinăria Steaua Română” din municipiul Câmpina.
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat faptul că au fost găsite pisaniile lui Ștefan cel Mare, în Herson, Ucraina. Acestea au fost găsite după retragerea rușilor, iar România negociază pentru a le aduce în țară, cel puțin până la finalul războiului.
„Sub presiunea timpului, am alcătuit o echipă de intervenție rapidă alături de colegii de la Honor et Patria, pentru a spăla rușinea de pe obrazul capitalei noastre. România nu tolerează "cancel culture"!”, scrie Grupul NOI ROMÂNII
„Chipul schimonosit al violenței”, își intitula Andrei Pleșu un articol de prima pagină pentru ziarul Adevărul, fosta Scînteie a CC al PCR, pe 14 iunie 1990, cu referire la manifestanții anticomuniști și antifeseniști din Piața Universității.
Muzeul de Istorie se află din 2002 în „restaurare” și, pe lângă Tezaurul istoric și copia Columnei lui Traian, s-a transformat într-un Muzeul al Jucăriilor. Ca și cînd pentru asta s-au luptat străbunii noștri. Poate se ridica Avram Iancu din mormânt
Una dintre fortificațiile construite de Regele Carol I, cu scopul de a proteja Bucureștiul de un război cu rușii, a fost scoasă la licitație pentru suma de 400.000 de euro. Deși are un potențial socio-cultural și istoric colosal, Ministerul Culturii nu a introdus fortificația în circuitul turistic, iar acum construcția zace în uitare.
Folksingerul Victor Socaciu, fost membru al Cenaclului „Flacăra” și fost deputat PSD, a murit luni, 27 decembrie 2021, la vârsta de 68 de ani, după ce a stat o lună de zile în spital. El suferea de mai multe boli, printre care...
Din motive asupra cărora putem specula destul, un grup de tovarăși ai lui Horia Roman Patapievici, marșutizat de la ICR la Casa de Licitații ARTMARK, ca sinecurist-șef, a încercat să blocheze o licitație perfect legală a unor bunuri ale lui George Enescu, care se desfășoară azi la Casa de Licitații HISTORIC.
Filmul „Malmkrog” i-a adus anul acesta regizorului Cristi Puiu Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor, la cea de-a 50-a ediție a Galei Premiilor UCIN
La propunerea Oanei Leonte, doctor în chimie stabilit în SUA, de a fi organizate funeralii naționale în cinstea actorului Ion Caramitru, propunere transmisă președintelui Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu și ministrului Apărării Naționale
Un accident de muncă s-a produs luni după-amiază pe un șantier situat în apropiere de Biblioteca Națională din București. Un mal de pământ s-a surpat peste 6 muncitori, doi dintre aceștia fiind găsiți morți. Supraviețuitorii au fost spitalizați.
Într-o manieră de-a dreptul anti-semită, un grup organizat de membri ai BLM din România (i.e. Bolsheviks Lives Matter) a mers atât de departe încât sub paravanul pretinsului lor anti-semitism au acuzat de „anti-semitism” două personalități evreiești
În urmă cu 3 (trei) zile am adus aminte onor Ministerului Culturii că timpul a expirat. Există dosarul sau nu există? Și dacă există de ce nu este prezentat public? Legea e categorică. Culmea, trebuie respectată și de angajații statului. Deci, unde e Dosarul?
Guvernul nu se dă în lături de la a implementa segregarea socială pe criteriul vaccinării, călcând în picioare Constituția și maimuțărind inclusiv libertatea vaccinaților, pe care îi obligă să poarte măști și să nu ocupe mai mult de 75% din locurile de la...
Ne unim în acțiune. 15 mai, ora 15, Piața Universității. Pornim apoi în marș către Guvern. Protest masiv organizat de Calea Neamului, NEAMUNIT și Starea de Libertate împotriva planului de distrugere completă a României.