21 iunie: Solstițiul de vară. Cea mai lungă zi a anului
La 21 iunie solstițiului de vară marchează începutul verii astronomice, la această dată fiind cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte ale anului.
La 21 iunie solstițiului de vară marchează începutul verii astronomice, la această dată fiind cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte ale anului.
Spectacol rar pe cerul României noaptea trecută, atribuit unui fenomen ciudat pentru spațiul nostru. ”Aurora boreală” a colorat văzduhul în cele mai frumoase nuanțe roșiatice, motiv pentru care toate rețelele de socializare s-au umplut de mii de fotografii spectaculoase.
O eclipsă parțială de Soare va fi vizibilă și în România, astăzi, 25 octombrie, anunță Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Fenomenul va putea fi observat de pe tot teritoriul țării noastre, acoperirea Soarelui fiind între 33 și 44%.
Recomandarea noastră pentru observarea fenomenului rar este să priviți dintr-un loc de unde se poate vedea apusul Soarelui, pentru că orice clădire sau obstacol aflat înspre apus va ascunde planetele.
Majoritatea stelelor cazătoare din perioada 4-17 decembrie par a veni din constelația Gemini (Gemenii), acesta fiind motivul pentru care se numesc „Geminide”.
O eclipsă de Soare va fi parțial vizibilă în țara noastră duminică, 21 iunie 2020. Eclipsa începe în jurul orei 8:10, are maximul în jurul orei 8:30 și se termină în jurul orei 9
Luna ianuarie din 2020 este marcată de producerea primei eclipse vizibile de pe teritoriul României, informează Agerpres.