Augustin Lazăr, Procurorul general al României, îi ia apărarea lui Kovesi: Nu există niciun motiv legal de revocare
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, își anunță susținerea pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, își anunță susținerea pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.
„Cazul japonezei” e un caz școală, definitoriu pentru modul în care sistemul își protejează oamenii. Chiar și atunci când aceștia lasă în libertate criminali. Chiar și atunci când acei criminalii ucid mai departe, alți oameni.
„Faptele de abuz ce formează obiectul prezentului rechizitoriu vin în contextul în care, în urma unei tragedii naționale dintr-un club” (sic!), susțin procurorii DNA.
Tribunalul București a decis că infracțiunile prezentate în rechizitoriul din dosarul HEXI PHARMA nu se încadrează la art.256 ind.1 („faptele care au produs consecințe deosebit de grave”) din Codul Penal
Sunt doi procurori la o măsuță îngustă, stau înghesuiți și cu coatele lipite, de parcă ar fi în Inter-Regio. Dar măsuța lor e pe un podium înalt și, când se ridică reprezentantul DNA în picioare, se face umbră peste boxa arestaților.
Genocid. Sânge și lacrimi. 15 minute a durat totul. Trei jurnaliști au fost acolo. Și-o singură televiziune afară.
Cine a dezvăluit, fără drept, mijloace de probă dintr-o cauză penală? E foarte simplu de aflat. Cu condiția ca procurorii să n-aibă nimic de ascuns și să fie ferm convinși că cel care a furnizat aceste imagini a lezat interesul public.
În cadrul Dosarului Revoluției, procurorii au declarat, că au înregistrat avansări în anchetă, fiind clarificate împrejurările legate de fuga...
Scopul scuză mijloacele? Ȋn aceeași măsură în care în care minciuna poate folosită ca armă în lupta pentru supremația adevărului.
Ȋntr-o lume care nu mai citește decât titlurile știrilor, și nici pe acelea dacă nu-s deasupra unor poze cu sclipici, adevărul cântă la acordeon pe străzile surde, cu un pahar de plastic lipit de burduf.
Așa arată acum dosarele Colectiv, o șaorma cu de toate: pompieri, primari, funcționare, patroni și un pirotehnist care se întreabă ce caută în proces. De unul singur, fără colegul lui, cel care a aprins artificiile. Autorul incendiului, adică.
Ȋntr-un mesaj referitor la independența procurorilor, Procurorului General al României citează din Fukuyama și spune că „în atribuțiile lor, procurorii români reprezintă interesul public, reprezintă societatea, nu reprezintă interese partizane și refuză controlul politic.”
Președintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat că, în urma criticilor primite, PSD a decis să nu mai susțină înființarea unei „Direcții”, ci a unei Secții de investigare a unor infracțiuni din Justiție.
Procurorii români și francezi au avut acțiuni comune pentru combaterea traficului cu bunuri culturale, în condițiile în care patrimoniile...
„Medicii legiști din cadrul INML au apreciat că este necesară reexaminarea mai multor persoane vătămate la interval de 6 luni și 1 an, în vederea stabilirii prejudiciului estetic sau a infirmității”, explica Parchetul General.
Acest text vă poate afecta emoțional. Este viața reală. Este suferința unui supraviețuitor. E o parte din povestea Colectiv care, odată uitată, va deveni repetabilă!
Adresa prin care DNA solicită citarea statului are două pagini. Ministerul Finanțelor n-a primit comunicarea oficială, dar adresa a ajuns în presă. A fost publicată, acum trei zile.
Ȋn două dintre crime, pentru că au fost găsite doar niște oase, legiștii nu au putut preciza cauza decesului.
Nemții ne-au furnizat gratis un suspect pentru patru crime în serie din Vaslui, rămase nerezolvate. Ce-au făcut procurorii români?
Ȋn februarie 2016, trei copii din Argeș au murit, după ce au fost diagnosticați cu Sindromul Hemolitic Uremic (SHU). Vă amintiți de ei?
A urmărit ancheta realizată de procurori stabilirea adevărului? „Impresia mea este că, undeva, cineva se joacă cu acest dosar”, spune Eugen Iancu.
Asociația 21 Decembrie 1989 cere ministrului Justiției și procurorului general înființarea unei Direcții pentru investigarea
„Antisepticele Hexi Pharma (...) ar trebui să lupte exact cu setul de bacterii ucigașe care au fost descoperite în corpurile morților de la «Colectiv»”, acuzau jurnaliștii.
Arhiepiscopia Tomisului a transmis sâmbătă că a primit cu „surprindere'” informația potrivit căreia trei persoane au fost reținute pentru evaziune
Jurnalistul Dan Andronic a scris că, în decembrie 2009, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea.
Inițial, dosarul a fost constituit pe rolul DNA, iar în februarie procurorii anticorupție l-au declinat la Parchetul General, având indicii că unele avize pentru adoptarea OUG 13/2017 au fost distruse ori sustrase la Ministerul Justiției, iar alte documente au fost „plăsmuite”.
Ceva tot se mișcă în dosarele deschise pentru aflarea adevărului despre tragedia din Colectiv. Se mișcă cei puși sub inculpare.
Cu siguranță că știrea zilei de 13 iunie 2017 a fost anunțul Parchetului General privind trimiterea în judecată a mai multor persoane, în frunte cu fostul președinte Ion Iliescu.
Moment emoționant, marți, 13 iunie, la Piața Universității din București. Un sobor de preoți a oficiat în cursul dimineții slujba de Parastas
Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost trimis instanței, marți, de procurorii de la Parchetul General, la exact 27 de ani de la petrecerea
Piața Universității a trăit 53 de zile în 1990. Piața Victoriei are deja 133, and still counting.
Scandalul corvetelor militare achiziționate de fostul guvern tehnocrat intră în atenția Parchetului General.
Acum câteva luni, procurorii militari din Parchetul instanței supreme i-au pus sub inculpare în acest dosar pe fostul...
„Pentru o mai bună înfăptuire a actului de justiție”, ședința de judecată se suspendă apoi, preț de 20 de minute, ca să ajungă și procurorul. Ieșim din săliță și reintrăm apoi, regrupându-ne, ca într-un metrou din Piața Unirii la oră de vârf.
Toată povestea despre Colectiv s-a făcut scrum. Iar presupusele vinovății s-au amestecat, într-un melanj al indiferenței.
„Toate părțile civile au interesul de a fi reunite cele două cauze. Altminteri, obținerea despăgubirilor solicitate va fi iluzorie”, spune procurorul de ședință. Vorbește ca un neguțător. E bizar cum de s-au chinuit colegii lui din Ministerul Public să facă patru dosare separate, dacă la final e o singură caserie...
În ultima perioadă a apărut o întreagă polemică în privința schimbării șefilor de la Parchetul General și Direcția...
În ultima vreme s-a discutat din ce în ce mai intens despre înlocuirea lui Augustin Lazăr din fruntea Parchetului...
Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.