Prefericitul Daniel a votat: Pe cine a ales Patriarhul României
Duminică seară, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, și-a exercitat dreptul de vot în turul I al alegerilor prezidențiale.
Duminică seară, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, și-a exercitat dreptul de vot în turul I al alegerilor prezidențiale.
Asociația Copil Dorit & Liceul Nicolae Steinhardt din București și Școala Copil Dorit vor susține un concert caritabil marți, 26 noiembrie 2024, orele 18.00 (acces de la 17:30), în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhal.
Data de 18 noiembrie marchează un eveniment sumbru în Istoria omenirii 104 ani de la prima legalizare a avortului. De atunci și până astăzi, copiii avortați au ajuns să fie folosiți pe post de cobai în experimentele celei mai odioase operațiuni „sanitare” din lume de până acum: „vaccinarea” Covid.
„Vreau să-mi răspundeți, Biserica Ortodoxă Română a introdus cumva în viața Bisericii Române erezia papistașă a supremației patriarhului, eu parcă știam că patriarhul este primul între egali și președintele Sfântului Sinod și nu un papă care se comportă ca un dictator, și tot ce spune el este literă de lege și toți trebuie să se supună orbește...”
Pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului a afișat după sancțiunile enunțate de Canceleria Sfântului Sinod și scurse în presă imaginea de mai sus, cu un citat despre Libertate al Înaltpreasfințitului Teodosie, din timpul pandemiei.
Pe cine deranjează atât de mult ierarhul ăsta curajos, bătrânelul ăsta rugător, bunicuțul ăsta calm și bine sfătuitor, Arhiepiscopul Teodosie care a ținut și ține România unită în jurul Bisericii și a Euharistiei?
În contextul discuției publice pe seama unui document cu caracter privat, instituțional, scurs în presă cu posibile căderi sub incidența legii secretului de stat, putând afecta inclusiv identitatea și statutul unor ofițeri ai Serviciului Român de Informații (SRI) i-am solicitat Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, un punct de vedere
Părintele Adrian Agachi, coordonatorul Biroului de Presă al Patriarhiei oferă un comentariu duhovnicesc pe pagina sa de Facebook cu privire la așa-zisa „sărbătoare de Halloween”. Îl redăm în continuare, pentru cititorii ActiveNews:
Reamintim că o serie de mesaje otrăvite ale fostului purtător de cuvânt al Patriarhiei, postacul Vasile Bănescu, demis de Patriarhul Daniel, creaseră o atmosferă nefirească între întâistătătorii Bisericii Ortodoxe Române, a căror relație nu poate fi decât creștinească, în duhul blândeții și al păcii, așa cum se cuvine să domnească în Sfântul nostru Sinod.
Mircea Vulcanescu, un nume despre care nu s-a vorbit aproape deloc inainte de 1989, este unul dintre sfintii care impodobesc, in anonimatul lor, pamantul de pe Dealul Robilor din marginea Aiudului.
Este Ziua Ocrotitorului Bucureștilor, Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi! La Mulți Ani tuturor purtătorilor numelui lui!
La articolul publicat de Victor Roncea privind dezbaterea legată de îndepărtarea psalților la Sfânta Parascheva - Dacă noi vom tăcea, la anul, la Sfânta, pietrele vor cânta. În apărarea Tradiției Bisericii și a psalților înlăturați din Sfânta Liturghie la Cuvioasa Parascheva - s-au iscat mai multe comentarii.
Pelerinii și credincioșii iubitori de sfinți vor putea participa joi, 24 octombrie, începând cu ora 12, la tradiționala procesiune „Calea Sfinților”.
Nu ar fi stricat ca susținătorii crimei avorturilor deghizați în pelerini dreptcredincioși să fi primit și o binemeritată lecție duhovnicească pe această temă.
Liturghia e mistagogie. Iar Dumnezeu a poruncit clar – ierarhia bisericească nu e o decizie democratică, modă culturală sau invenție umană – actele liturgice se săvârșesc exclusiv de către cei in-ves-tiți, adică aleși de El, cărora le dă un har special prin ierurgia de investire.
Comunicatul Patriarhului vine ca un toiag în capul guralivului propagandist bolșevic Alexandru Florian de la Institutul ce poartă numele unui impostor al holocaustului, potrivit supraviețuitorilor evrei de la Auschwitz, recte Elie Wiesel. Fostul propagandist al Partidului Comunist din România, ținut într-o funcție guvernamentală în ciuda faptul că Statul
În zilele de 6-7 octombrie 2018 s-a desfășurat în România Referendumul pentru Modificarea Constituției, boicotat în egală măsură de Liviu Dragnea și PSD, aflat atunci la guvernare, cât și de Klaus Iohannis și PNL ca și de intelectualii subțiri care l-au folosit pe același LIviu Dragnea pe post de sperietoare
ADEVARULBISERICII.RO prezintă, în exclusivitate în România, mesajul pe care Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit din partea omologului său din Rusia.
Presa a anunțat reșaparea-surpriză a lui Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei instalat pe poziție după crima de la Colectiv, de către Marcel Ciolacu, șeful Guvernului, urmașul lui Ion Iliescu la șefia PSD și pretendent la președinția României.
Preafericitul Părinte Daniel a fost ales în 12 septembrie 2007, de Colegiul Electoral Bisericesc, în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, fiind întronizat la 30 septembrie 2007.
Luni, 30 septembrie 2024, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 17 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh
Vasile Bănescu, fost purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, în prezent angajat la Secretariatul pentru Culte, a fost invitat într-o emisiune la B1 TV, unde s-a discutat despre horoscop și influența astrelor asupra vieții umane.
Este cel puțin incredibil că acest concept ce se vrea implementat de elitele demonice davosiene, al orașelor controlate total prin războiul PsyOps dus împotriva populației cu "încălzirea globală" și "schimbările climatice", este preluat de trustul Patriarhiei - Basilica.
În data de 22 septembrie se împlinesc 115 ani de la nașterea ieroschimonahului Dionisie Ignat, starețul Chiliei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Colciu din Muntele Athos.
Ar fi bine ca Ana Blandiana, poeta de curte a regimului comunist, cea care s-a opus retrocedării către Mitropolia Basarabiei a proprietăților ei furate de regimul sovietic de ocupație, să lase în pace Basarabia măcar pe perioada campaniei electorale
Cunoscutul istoric, scriitor și profesor Mircea Platon, redactor-șef al revistei „Convorbiri literare”, având un doctorat în istorie la The Ohio State University at Columbus, SUA, a acordat un interviu Irinei Bazon pentru ziarul Lumina
Părintele Adrian Agachi, noul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, reacționează în cazul judoka-ului descalificat de la Jocurile Olimpice pentru că și-a făcut Semnul Crucii.
În urma dezastrelor provocate de inundațiile masive din țară, Patriarhia Română a făcut un apel la rugăciune și într-ajutorare pentru sinistrații și familiile care au suferit pierderi majore, inclusiv vieți omenești.
În duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica Ortodoxă, este rânduit să se citească din Sfânta Evanghelie după Marcu un fragment din capitolul al VIII-lea
La începutul noului an școlar 2024-2025, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj profund adresat elevilor, părinților, bunicilor, învățătorilor și profesorilor, subliniind importanța educației creștine în formarea generațiilor tinere.
Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din noul an bisericesc și marchează hotarul dintre vară și toamnă.
Patriarhia Română a luat act cu regret și întristare de faptul că slujbele în limba română nu mai pot avea loc în capela mitropoliților Bucovinei, mitropoliți care au vorbit și au slujit în limba română
Fostul preot Visarion Alexa, ex-parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reținut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost condamnat.
„La 14 august 1995 - la privegherea Adormirii Maicii Domnului -, pleca la Ceruri profesoara Anastasia Popescu, pe care toți cei ce o iubeam o numeam MAMA SICA.”, amintește doamna Mona Șerbănescu, directoarea și fondatoarea Gradinițelor ARC-EN-CIEL a Școlii "Anastasia Popescu” și a Liceului Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu”
În duminica a șaptea după Rusalii, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica Ortodoxă este rânduit să se citească din Sfânta Evanghelie după Matei un fragment
Când Cătălin Antohe a venit prima dată în redacție cu subiectul omorurilor cu premeditarea de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București am crezut că cineva delirează.
Preafericitul Teoctist, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, s-a născut la 7 februarie 1915, în satul Tocileni, comuna Stănceni din județul Botoșani. A fost cel de-al zecelea dintre cei unsprezece fii ai familiei Dumitru și Marghioala Arăpașu.
Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis canonizarea sa în ședințele din 11-12 iulie 2024, împreună cu a altor 15 cuvioși și mărturisitori. Proclamarea canonizărilor va avea loc în 2025, la Centenarul Patriarhiei Române
Imnul Revoluției pașoptiste a fost intonat pentru prima oară pe 29 iulie 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Ascultați Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și Grupul Psaltic "Tronos" al Catedralei Patriarhale condus de Archd. Mihail Bucă
În duminica a cincea după Rusalii, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica Ortodoxă este rânduit să se citească din Sfânta Evanghelie după Matei un fragment din capitolul al VIII-lea, versetele 28-34, în care Domnul Iisus Hristos îi vindecă pe doi demonizați din Ținutul Gadarenilor