Organizația: Poporul Român

COȘMARUL MĂȘTILOR PENTRU COPII - MĂRTURII. „Masca este pentru oameni bolnavi, în niciun caz pentru oameni sănătoși. Purtatul ei este o gogoriță!” - Dr. Damian Baciu, invitatul părintelui Bogdan Florin Vlaicu. VIDEO

Cursul 73 de vindecare sufletească la vremea crizei cu mască: o dezbatere cu invitații speciali ai părintelui Bogdan Florin Vlaicu, doctorul Damian Baciu, medic pediatru din Brașov, Cătălin Sturza, jurnalist și pubilicist, și părintele arhimandrit Mihail Stanciu

Academicianul Nichifor Crainic la aniversarea a 80 de ani, înconjurat de prieteni, între care Părintele Dumitru Stăniloae (dreapta imaginii) și Părintele Arsenie Boca împreună cu Radu Gyr (stânga imaginii)

Nichifor Crainic: Cei care vor vrea să știe cine am fost să mă caute în revista «Gândirea». Acolo sunt eu. Părintele Dumitru Stăniloae: Naționalismul, Ortodoxia și Crezul lui Nichifor Crainic (25 decembrie 1889 – 20 august 1972)

„Pe toate câmpurile de luptă, Ortodoxia ne-a însoțit ca un tainic acoperământ al Maicii Domnului… suntem prin credința noastră ortodoxă, moștenitorii Bizanțului, care a fost fața răsăriteană a aceluiași imperiu roman.” 

Mária Berényi: 150 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI TRAIAN VUIA, PIONERUL AVIAȚIEI ROMÂNE, FOST BURSIER AL FUNDAȚIEI GOJDU, CU STUDII LA POLITEHNICA DIN BUDAPESTA (17 august 1872)

Acum 150 de ani (17 august 1872) s-a născut Traian Vuia, omul care avea să schimbe percepția lumii în ceea ce privește aviația. Nu mulți sînt cei care au auzit de acest inventator și pionier al aviației române care, în 1906, a realizat primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decît aerul.

Românii din Ucraina și din întreaga lume îl plâng pe poetul unionist Vasile Tărâțeanu, plecat la România Mare din Ceruri. VIDEO cu academicianul de la Cernăuți despre încălcarea drepturilor românilor din nordul Bucovinei

„Bucovina s-a îmbrăcat în doliu. Poetul, publicistul și patriotul român Vasile Tărâțeanu a urcat astăzi la ceruri. Bunul Dumnezeu să așeze sufletul lui în grădina raiului, în loc luminat, în loc cu verdeață, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea și suspinarea.”

1 august, actorul Horațiu Mălăele împlinește 70 de ani: „N-am vrut să plec, pentru că sunt născut român. Părinții mei s-au născut aici, aici e casa mea. Cum să plec din casa mea? Să plece ei... Depărtarea e un lucru rău”

Actor de teatru și film, regizor, caricaturist, pictor și scriitor român, Horațiu Mălăele a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din „Pălăria florentină”, de Eugene Labiche.