Organizația: Poporul Român
Foto Arhivă: Generalul Radu Theodoru pe un 1 Decembrie

BĂTĂLIA PENTRU SUVERANITATEA ROMÂNIEI SE DUCE AZI. PUNEȚI PICIORUL ÎN PRAG, MĂI, ROMÂNI, MĂI! Mesajul Generalului Radu Theodoru în Piața Universității, de 1 Decembrie 2021 - VALABIL ȘI AZI. VIDEO

Fiți atenți aici. Suntem cu un picior în groapă. Dacă nu punem picioru-n prag, se duce România noastră. Suntem atacați din toate părțile și știți foarte bine că ne înconjoară și ne silesc cu legi făcute de ei, de ticăloșii ăștia care își bat joc de Țara Românească pentru că noi suntem foarte slabi !

”Ridică-te, Gheorghe! Ridică-te, Ioane!”: Vin Românii să Voteze! VIDEO: ”Ieși Române la lumină/Că mori cu dreptatea-n mână/Nu mai sta pe dinafară/Că rămânem fără țară/C-o-nceput să clocotească/Mămăliga românească!“

„Vin acasă băieții noștri. Mâine au de lucru în țara lor. "A început sa clocotească mămăliga românească." Oameni adevărați, nu melci (adica nu poarta rucsac) pe trotinete.”, a scris jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș oferind filmarea de mai sus realizată într-un avion.

Virgiliu Gheorghe Vlăescu: A vota pentru ce reprezintă Elena Lasconi este un păcat împotriva Duhului Sfânt. America lui Trump s-a exprimat pentru Călin Georgescu. România fierbe ca în 1989! - VIDEO Exclusiv ActiveNews

Virgiliu Gheorghe Vlăescu vorbește la ActiveNews despre provocările acestor zile, situarea SUA și poziționarea conservatorilor suveraniști în fața alegerilor parlamentare și prezidențiale, cruciale pentru viitorul României și a românilor ca neam. Podcast cu Victor Roncea:

Sergiu Ciocârlan: ”Spre Tabor, urcând Golgota”. Sfântul Arsenie de la Prislop – povățuitorul duhovnicesc al mărturisitorilor din temnițele comuniste (28 noiembrie 1989)

Sfântul Arsenie a reprezentat în spiritualitatea românească de la jumătatea secolului al XX-lea un autentic reper pentru o întreagă generație de mărturisitori. Toți l-au simțit ca fiind acel păstor trimis de Dumnezeu ca să călăuzească turma prin acea istorie tulbure, marcată de război și dictatură.

Ipoteza ca echipa lui Trump să salute deznodământul electoral care l-a adus pe Călin Georgescu pe primul loc este plauzibilă - Profesorul Ilie Bădescu, un al doilea interviu la zi despre fenomenul suveranist și geopolitică electorală

În continuarea discuției despre aversiunea globaliștilor față de ceea se poate numi deja „fenomenul Călin Georgescu” și în contextul tulburărilor de tip ANTIFA-BLM care au loc prin centrele urbane ale Rețelei Soros din România ce părere aveți despre ipoteza ca voturile pro-Georgescu ar fi fost induse de aparatul din spatele echipei lui Trump?

Victoria lui Călin Georgescu a demonstrat că sistemul și Soros cu ong-urile sale s-au izbit de partidul invizibil al familiștilor creștini și al tradiționaliștilor din România. Prof. Ilie Bădescu intervievat de Victor Roncea: Rezultatul nu este o surpriză

Multe din adresările lui Călin Georgescu pe TikTok reluau idei publicate și de ActiveNews, despre naționalism și patriotism, războiul din Ucraina și România, ideologia de gen și agresiunea LGBT asupra familiei, falimentul unei clase politice reprezentate de personaje amorale și precare, și altele

Irina Petra Stroe: Dor și sete de cuvântul și amintirea Bătrânilor noștri. ”Când s-a unit Smerenia cu Înțelepciunea, avem un om complet.” - Părintele Proclu Nicău (13 noiembrie 1928 - 28 ianuarie 2017)

Și dacă vă lauda careva vreodată prea tare și insistent, să stiți că așa cum vă laudă, la fel vă poate și dojeni sau judeca mâine. Voi să nu cătați (să nu luați aminte) nici la lauda lui, nici la vorbele de ocară. Și nici să-l judecați, pentru ca mai rau veți cădea”.

Foto: Cristina Nichituș

Gheorghe Dinică - între supraviețuire și glorie, povestea artistului care a definit teatrul și filmul românesc. 15 ani de la plecare (10 noiembrie 2009)

La 15 ani de la plecarea sa, Gheorghe Dinică rămâne în amintirea noastră, în inima și în spiritul fiecărui iubitor de teatru și film din România, căci simplitatea și profunzimea cu care a trăit, alături de acea pasiune nemărginită pentru scenă, ne reamintesc faptul că marile personalități continuă să existe prin arta

Să nu fim vinovați față de țara noastră! Strigătul lui Andrei Ciurunga - AUDIO INEDIT: Cahuleanul cu Eminescu în celulă - Cartea Lui și Răstignire (28 octombrie 1920 - 6 august 2004)

Cahuleanul care a iubit România ca pe Maica Domnului, striga din închisoare, cu fruntea-n slavă: „Nu-s vinovat față de țara mea”. Dar noi, noi cum suntem? Am făcut tot ce puteam să facem pentru ea, pentru țara noastră, pentru copiii ei, duși acum, rând pe rând, la abatoarele holoinjectării? Noi nu tăcem!, scrâșnea Ciurunga. Și noi, noi de ce tăcem?

Profesorul Ilie Bădescu: MI-E DOR DE RAI. Celulă și chilie - un ciclu de poezii dedicat memoriei lui Marcel Petrișor, cu poeme închinate martirilor închisorilor bolșevice Radu Ciuceanu, Anton Golopenția și Mircea Vulcănescu

Au preschimbat celula în chilie. Aceasta a fost minunea vieții lor și cei ce se vor astăzi noii temniceri ai memoriei sfințitelor suferințe ale sfinților din închisori trebuie să știe că războiul lor nu este doar unul împotriva memoriei, ci este război împotriva Celui de pe cruce.

Ultima noapte pe pământ a Sfântului Mircea Vulcănescu. 72 de ani de la moartea martirică de la Aiud (28 spre 29 octombrie 1952). ”Pe mine să nu mă căutați, că n-o să mă mai găsiți aici”. VIDEO cu Măriuca Vulcănescu

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

Portret de artistul George-Sorin Nicolae

142 de ani de la adormirea lui Ion Andreescu, la numai 32 de ani (15 februarie 1850 - 22 octombrie 1882). A fost contemporan cu Eminescu și Grigorescu. MARI ROMÂNI / VIDEO

Ion Andreescu a murit la București, la 22 octombrie 1882, răpus de tuberculoză, la numai 32 de ani. A fost ales membru de onoare post-mortem al Academiei Române, la 28 octombrie 1948. Tablouri purtând semnătura marelui artist pot fi admirate în București, la Muzeul Național de Artă al României și la Muzeul de Artă K. H. Zambaccian.