Organizația: Revista Atitudini

Femei în temnițele comuniste - Arestată în ziua cununiei. “Reușisem să mă desprind de tot și de toate și să-L simt numai pe Dumnezeu. Aveam mare bucurie în rugăciune”

Redăm mai jos mărturia cutremurătoare a doamnei Lucia Andronic, supraviețuitoare a gulagului comunist, astăzi ajunsă la onorabila vârstă de 90 de ani. Mărturia a fost făcută într-un interviu realizat de maicile de la mănăstirea Paltin-Petru Vodă și publicat Revista Atitudini nr. 85.

LA NAȘTEREA LUI MIHAI VITEAZUL, în aceeași zi cu MIHAI EMINESCU. Părintele Justin Pârvu și Mănăstirile de la Petru Vodă despre Mihai Viteazul Întregitorul: UN SFÂNT! (15 ianuarie 1558 - 9 August 1601)

Fără îndoială că este sfânt, ca de altfel majoritatea voievozilor români care și-au iubit neamul, și mai mult decât neamul, dreapta credință a Bisericii de Răsărit. Mihai Viteazul, însă, a excelat mai mult decât toți prin această dorință divină de a unifica pe toți românii, toți locuitorii acestei vechi Dacii

Teodora, rugătoarea noastră din cerurile românești: ”În toate am fost prima, și la moarte voi fi tot prima!”. 4 ANI DE LA PLECAREA TEODOREI STAMATE LA DOMNUL

Vineri, 29 septembrie, s-au împlinit 4 ani de când Teodora Stamate, copila minunată, ce a înfricoșat și cancerul cu zâmbetul ei curat, a pășit în Împărăția cerească a luminii, a bucuriei desăvârșite, a Domnului nostru Iisus Hristos, izvorul vieții și al bucuriei, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin.