Organizația: Societatea Avram Iancu din România
Foto: Știrile Transilvaniei

După reacția Institutului de Istorie din Cluj, Societatea Avram Iancu intervine în scandalul statuilor: Nu putem accepta ca modernizarea unei străzi a Clujului să se facă prin minimalizarea elementelor identitare românești

Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România a anunțat într-un comunicat de presă că a luat act cu tristețe și indignare despre modalitățile de batjocorire a monumentelor Școala Ardeleană și Emil Racoviță, prin proiectul de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu.

A început și lupta în justiție pentru Avram Iancu! PLÂNGERE PREALABILĂ contra Primăriei Turda. Primarul PNL este anti-român recidivist: În anul Centenarului a edificat un monument anti-ortodocși. NOI ROMÂNII: AVRAM IANCU SUNTEM TOȚI!

Societatea Culturală ”Avram Iancu” cere revizuirea proiectului de reamplasare a statuii Crăișorului Munților din Turda, informează NapocaNews. S-a înaintat o plângere prealabilă către Consiliul local Turda prin care se cere anularea hotărârilor de relocare a statuii lui Avram Iancu.

ActiveNews susține întru totul Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România în demersul de a păstra Statuia Eroului Național în centrul orașului Turda, la locul ei cuvenit, la împlinirea a 150 de la moartea Crăișorului Munților. PROTEST

Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România întrunită in ședința Biroului Executiv Național a luat act cu suprindere și indignare de intenția Primăriei Turda de scoatere a statuii lui Avram Iancu din piața centrală a orașului și mutarea acesteia în viitoarea piațetă din fața teatrului din Turda.

Protest românesc la statuia guvernatorului din Sibiu: Ce mi-e Brukenthal, ce mi-e Pfizer! Ambii reprezentanți ai colonialismului sunt ucigași de români! Asta-i țara noastră, noi nu stăm în gazdă, Horea-l nostru-i risipit pe roți. FOTO/ VIDEO EXCLUSIV

Asociația „Calea Neamului” și Societatea Cultural-Patriotică „Avram lancu” din România au organizat astăzi, sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 16, în imediata apropiere a statuii baronului Samuel von Brukenthal, un protest împotriva ridicării acestui monument în Piața Mare a municipiului Sibiu.