Plecarea lui Momi - Sculptorul Petru Alexandru Galai (28.05.1956 – 06.04.2025)
„Momi a plecat din viata asta in aceasta dimineata, in mod surprinzator si neasteptat, asa cum si-a si trait-o.... ”, a scris Ileana Galai pe Facebook.
„Momi a plecat din viata asta in aceasta dimineata, in mod surprinzator si neasteptat, asa cum si-a si trait-o.... ”, a scris Ileana Galai pe Facebook.
Marea Lojă Națională din România în parteneriat cu Ministerul Culturii organizează, pe 21 iunie, la Ateneul Român, cea de-a X-a ediție a „Galei Premiilor MLNR”, anunță EVZ.
Călin Dan s-a gândit probabil să apeleze la tovarășii lui de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), care au socotit că e un bun prilej/pretext de a se agăța de cazul acesta pentru a ne hărțui la fel de abuziv și ilegal precum este demersul soroșistul prolectcultist.
Consiliul Național al Audiovizualului, instituția cu ambiții de Minister al Adevărului, continuă hărțuirea ActiveNews, printr-o a patra și apoi a cincea convocare abuzivă la ședințele de tip Tribunalul Adevărului care se desfășoară cu sadism
Mai multe personalității ale lumii juridice și jurnalistice și-au arătat solidaritatea cu ActiveNews după abuzul de putere al CNA la adresa noastră și a libertății presei, prin tentativa milițienească de cenzurare a internetului.
În aceeași serie de audieri pe bandă de la CNA în care a fost sancționată și jurnalista Anca Alexandrescu, abuziv și ilegal - după cum a dovedit instanța - urma să fie pus la zid, în premieră pentru presa online și site-ul nostru, ActiveNews.
În urma articolului nostru de azi, noi informații terifiante, de domeniul clanurilor infracționale, ies la iveală din tenebrele Uniunii Artiștilor Plastici din România. Astfel, o sursă din interiorul conducerii UAP ne confirmă suspiciunile noastre de CORUPȚIE și CONFLICT DE INTERESE dar mai adaugă la acestea și încă două suspiciuni
Sanda Buțiu: „Mi se pare nedemn să ne ascundem după degete, statute și regulamente când adevărul este evident. Dinu Pacea este un pictor care și pictează, care a crescut, a învățat să picteze și a pictat în atelierul părinților săi și indiferent de găselnițele hârțogărești invocate își merită atelierul Pacea din Pangratti. Să ne onorăm valorile reale!”
Dreptul la Replică este suspect și nu întrunește normele deontologice firești: 1. Nu are antetul instituției. 2. Nu are numărul de ieșire al adresei respective, ca act oficial emis de instituție și 3. Este nesemnat și neștampilat.
Un nou caz dureros și îngrijorător, totodată: S-a prăpădit, la doar 41 de ani (leucemie), Adina Stănescu, artistă și profesoară de desen la Școala Nr. 15 din Buzău semnalează Buzoienii.ro.
Cu alte cuvinte, "locul lui", din Pangrati, e o acumulare de energii și amintiri, înțesat de pânze pictate, ca aripa de pene. Aici, Dinu Pacea zboară. Adesea. ca un fluture de noapte, în jurul lămpii aprinse, gravitând in jurul conceptelor de libertate, adevăr, iubire.
Săptămîna Mare a început, azi, cu un anunț, ce scutură de praf vechea dezbatere despre ce mai e valoros pentru noi, într-o lume acaparată de patimi materiale: pictorul Dinu Pacea, fiul marelui expresionist Ion Pacea, are termen în dosarul de evacuare din propriul atelier, la cererea Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Un atelier demn de a deveni muzeu, un atelier în care a creat marele pictor Ion Pacea, un atelier care respiră Pacea, prin pereți și prin operele sale nemuritoare, este pe cale de a fi sustras de la familia de artiști Pacea pentru a devenit un „loft”, ca un moft al lui Călin Dan, un apropiat al actualului președinte al Uniunii Artiștilor Plastici, Petru Lucaci.
Tot acest subiect mie îmi pare scandalos și rușinos pentru Uniunea Artiștilor Plastici, care, unu la mână, își bate joc de memoria unui artist cu recunoaștere internațională, Ion Pacea, de fiul acestuia, Constantin Pacea, și el artist recunoscut în România și în străinătate, și de fiica lui Ion Pacea și văduvă a pictorului Zamfir Dumitrescu.
În România postcomunistă (sau neocomunistă) se fură sau se „adjudecă”, se privatizează orice. De ce nu s-ar adjudeca și atelierul unui pictor intrat în istoria artei românești și nu numai ? Atelierul lui Ion Pacea, de exemplu. Totul e să ai suficient tupeu, complici iresponsabili (presupuși „artiști contemporani”, șefi UAP)