Persoane: Adrian Oros
Observatorul BN

Ministrul Agriculturii dă vina pe țărani pentru terenurile vândute străinilor: ”Aceasta problemă, că se vinde terenul către străini, asta o face, din păcate, tot cetățeanul și proprietarul de teren român”

Statele UE pedepsesc dur vânzarea terenurilor agricole, ba chiar, au impus numeroase restricții pentru ca străinii să nu ajungă să cumpere teren. Un astfel de caz este Ungaria, acolo unde, vânzarea terenurilor agricole către străini constituie faptă penală, anunță Ziarul Național.

Foto: Vlad Pârău

Casa de Comerț UNIREA care vindea marfa micilor producători români din Sibiu și București, vizată de controale din partea noului ministru al Agriculturii. Adrian Oros (PNL): Acolo ar fi „probleme cu iz penal” și „magazinele sunt niște butaforii”

Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a declarat vineri, la Izbiceni, că a trimis Corpul de control pentru verificări la Casa de Comerț pentru produse agroalimentare „Unirea”, după ce unele persoane din Consiliul de Administrație al magazinelor cu produse românești i-ar fi transmis că acolo ar exista „probleme cu iz penal”