Pledoarie pentru Soljenițîn - Cuvântul Cititorului
Citindu-l pe Soljenițîn, ești introdus în alte planuri de înțelegere a realității, devii părtaș unei adevărate prefaceri ințiatice de percepție și recunoaștere a adevărului.
Citindu-l pe Soljenițîn, ești introdus în alte planuri de înțelegere a realității, devii părtaș unei adevărate prefaceri ințiatice de percepție și recunoaștere a adevărului.
Acum 100 de ani, în data de 13 decembrie 1923, se năștea în Șcheii Brașovului Niculae Purcărea, fiul lui Niculae și al Mariei.
În cei doi ani de pandemie, de multe ori măsuri luate în China au fost copiate fidel și în mod activ în cele mai democrate și „libere” țări occidentale. Astfel, apetitul pentru materializarea distopiilor a contaminat omenirea la un nivel fără precedent.
De-a lungul vieții sale a susținut libertatea conștiinței, a gândirii și a discursului. A criticat dur materialismul, comunismul dar și capitalismul și a rămas una dintre cel mai puternice voci ale spiritului creștin. Ce se vorbește mai puțin despre Soljenițîn este antiromânismul lui.
Alexandr Soljenițîn s-a născut la 11 decembrie 1918, la Kislovodsk, în Caucazul de Nord, chiar în perioada războiului civil.
Pe 8 iunie 1978, marele scriitor rus Aleksandr Soljenițîn a ținut celebrul său discurs de la Universitatea Harvard, eveniment în cinstea aniversării a 327 de ani de la înființări acestei instituții de educație.
Soljenițîn a fost decorat de KGB-istul Putin, în timp pe securiștii noștri au refuzat, cu toții, să-l decoreze pe Goma
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a reacționat oficial la afirmațiile făcute de Mihai Demetriade și respectiv, Mădălin Hodor, față de victimele terifiantului Experiment Pitești
A murit Vadimir Bukovski, dizident rus, cel a cărui atitudine părintele Nicolae Steinhardt o găsea exemplară, enumerând-o printre cele trei soluții în fața un regim totalitar:
Prima peliculă despre teribilul „Experiment Pitești”, „Între Chin și Amin”, continuă turneul prin țară, așa cum ActiveNews anunța încă de ieri.
Există un soi de filme, zise fantastice, în care răul, sub o formă materială sau imaterială, este răpus/învins într-un
Poate că mulți s-ar fi așteptat să dureze ceva mai mult până când comunismul să-și facă revenirea în forță.